HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS Yabancı Dil soruları zor muydu? Yabancı Dil sınavı soruları nasıldı?

LYS Yabancı Dil sınavı bugün tamamlandı. Veliler LYS Yabancı Dil soruları zor muydu yoksa kolay mıydı, merak ediyorlar. Ülke gençlerinin mizah anlayışında çıta atlatan "LYS Yabancı Dil soruları zor muydu" konulu sosyal medya başlıkları da konunun bir başka meyvelerinden bir tanesi. İşte LYS Yabancı Dil sorularının kolaylığı, zorluğu ve diğer tüm detayları!

LYS Yabancı Dil soruları zor muydu? Yabancı Dil sınavı soruları nasıldı?

LYS Yabancı Dil sınavı nihayet bitti ve gençlerin espri anlayışı sosyal medyayı vurdu. Veliler ise, LYS Yabancı dil sorularını ve LYS Yabancı Dil soruları zor muydu, merak edip internette araştırma yapıyorlar. ÖSYM henüz soru ve cevapları kamuoyu ile paylaşmamış olsa da; sınavdan çıkan öğrencilerin belirttiklerine göre sınav kısmen zordu. Görünüşe göre yine açık uçlu sorular öğrencileri zorlamış, ancak standart çoktan seçmeli soru ve cevaplar ortalama zorluğa sahipti. LYS Yabancı Dil sınavıyla ilgili şu ana kadar herhangi bir soru iptali, yanlış soru veya müfredatta olmayan soru ortaya çıkmadı. LYS Yabancı Dil zor muydu sorgusuyla ilgili şöyle genel bir düşünce hakim; LYS Yabancı Dil sınav zorluğu, geçen yıllara oranla biraz daha zordu.

LYS 5 KOLAY MIYDI ZOR MUYDU?

Sosyal medyadan yansıyanlara bakılırsa, LYS 5 Yabancı Dil sınavları, açık uçlu soruların dışında ortalama bir zorluğa sahipti. LYS 5 Yabancı Dil sınavından çıkan öğrenciler açık uçlu sorulara zorlandıklarını dile getiriyorlar. Sınavda, Grammer kategorisinden 20 soru soruldu, Paragraf soruları ise 15 sorudan ibaretti. Bu sefer LYS Yabancı Dil sorularında pek iptal dedikodularını gerektirecek bir yanlışlık da şu ana kadar ortaya çıkmadı.

2017 LYS İNGİLİZCE SORULARI NASILDI?

Kelime Bilgisi (5 Soru) (1 Soru Phrasal Verb)
Dilbilgisi (10 Soru) (4 Soru Zamanlar,2 Soru Preposition,3 Soru Conjunction,1 Soru Quantifiers)
Cloze Test (5 Soru)
Cümleyi Tamamlama (8 Soru)
İngilizce Cümlenin Türkçe Karşılığını Bulma (6 Soru)
Türkçe Cümlenin İngilizce Karşılığını Bulma (6 Soru)
Paragraf (15 Soru)
Anlamca Yakın Cümleyi Bulma (5 Soru)
Paragrafta Anlam Bütünlüğünü Sağlayacak Cümleyi Bulma (5 Soru)
Verilen Durumda Söylenecek İfadeyi Bulma (5 Soru)
Diyalog Tamamlama (5 Soru)
Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümleyi Bulma (5 Soru)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler