HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS yerleştirme sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Tercih sonuçları için saat bilgisi verildi mi?

LYS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacağı ile ilgili ÖSYM iki gün öncesinde 'net' bir tarih vermişti. Artık LYS yerleştirme - tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabında herhangi bir kafa karışıklığı bulunmuyor. ÖSYM, yerleştirme sonuçları için gün açıklaması yapsa da henüz LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak bilinmese de, bazı tahminler bulunuyor. İşte LYS yerleştirme sonuçlarını açıklanacağı günün detayları ve saat kaçta açıklanacak sorusunun cevabı...

LYS yerleştirme sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Tercih sonuçları için saat bilgisi verildi mi?

LYS yerleştirme sonuçları için net bir tarih nihayet ÖSYM tarafından duyuruldu. Daha önce ÖSYM, LYS yerleştirme sonuçları ile ilgili '6 Ağustos' sinyalini verse de resmi duyuruya göre 8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. Daha önce bazı haber kanalları, LYS tercih sonuçları için 2 Ağustos tarihini vermişlerdi ve öğrencilerde bir kafa karışıklığı oluşturmuştu. Sonuç olarak LYS yerleştirme sonuçları için artık net gün bilgimiz var, fakat LYS sonuçları için henüz netleşen saat bilgisi henüz bulunmuyor. Zira ÖSYM genellikle 'saat kaçta' açıklanacak sorusuna spesifik bir yanıt vermiyor. Haberimizde ÖSYM'nin önceden de açıkladığı LYS yerleştirme sonuçları göz önünde bulundurulduğunda ortaya çıkan 'muhtemel saatleri' öğrenebilirsiniz.

LYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? TERCİH SONUÇLARI İÇİN SAAT BİLGİSİ VERİLDİ Mİ?

LYS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı artık biliyor, şimdi tek bilinmeyen detay ise saat kaçta açıklanacağı ile ilgili. ÖYSM, LYS tercih sonuçları ile ilgili tam olarak şu açıklamayı yapmıştı: "2017-ÖSYS yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM'nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır."

LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusunun cevabı, özellikle eğitim kurumlarının sosyal medya hesaplarından iyiden iyiye araştırılıyor. Eğitim kurumlarının geçtiği bilgilere göre LYS tercdih sonuçları büyük bir ihtimalle saat 17.00'den sonra kamuoyuna ve adaylara açılanacak. Eğer bu saat tahmini doğruysa, büyük ihtimalle ÖSYM, öğrencilerin ve ailelerin bir arada olabileceği bir saat diliminde, LYS tercih sonuçlarını duyurmayı amaçlıyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIYOR? FAKÜLTE KAYITLARI BAŞLIYOR!

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapıla caktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayar ak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılaca tır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin

geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

ÜNİVERSİTEYE - FAKÜLTEYE GİRİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr i nternet adresinde görülebilecek.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil) , Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler