HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahkumlara müjdeli haber

Bakanlar Kurulu'nun ardından bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, mahkumlara 3 ayda bir eşiyle kalma izni verileceğini açıkladı.

Mahkumlara müjdeli haber
Babacan, Bakanlar Kurulu'nda Adalet Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Tasarısı'nın gündeme geldiğini söyledi. Bu tasarı ile cezaevi uygulamalarının daha güncel ve daha modern bir çerçeveye kavuşmasının amaçlandığını belirten Ali Babacan, bu tasarı ile ilgili olarak, "Evli olan hükümlülerin 3 ayda bir eşleriyle görüşebilmesinin önünü açıyor. Ve bu görüşmenin 3 saatten 24 saate kadar olması da yine öngörülüyor" dedi. Açık ceza infaz kurumlarında yılda 3 defa kullandırılan ev iznini yılda 4 defaya çıkardıklarını söyleyen Babacan, "Hükümlü ve tutuklu çocuklar ki, bunlar biliyorsunuz 15-18 yaş arasından bahsediyoruz; anne ve babasıyla 2 ayda bir 3 saatten 24 saate kadar görüşme imkanına kavuşuyor" diye konuştu.
Tutuklu ve hükümlülerin mazeret iznini geçirecekleri yer hakkında da bilgi veren Babacan, "Ölüm ya da hastalık nedeniyle izin verilen hükümlü tutuklular, evinde ikinci derece dahil kan ve kayın hısımlarının evinde, dış güvenlik görevlileri tarafından güvenli görülen başka bir yerde, gidilen yerde bulunan kapalı ceza infaz kurumunda kalabilecekler. Bu yerlerden hangisinde kalınacağına güvenlik durumu değerlendirilerek mülki idare amirince karar verilecek. Yani o ilin valisi tarafından karar verilecek" bilgisini verdi.
Ağır hastalık veya sakatlık nedeniyle infazın ertelenmesi konusuna da değinen Babacan, "Şuanda mevcut durumda infazın ertelenmesi mahkumun hastalığının hayatı için kesin bir tehlike teşkil etmesi gerekiyordu. Bu tasarı ile toplum için tehlike oluşturmamak şartıyla, maruz kaldığı ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idare ettiremeyen mahkumun cezasının infazı iyileşinceye kadar, tedavi oluncaya kadar ertelenebilecek, geri bırakılabilecek. Bu değişiklikle şuanda cezaevinde bulunan 310 vatandaşımızın durumu yeniden değerlendirilebilecek" diye konuştu.
(İHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler