HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahsur kalan çobanlara yiyecek ve yakacak yardımı

Rize'nin Güneysu ilçesinde 5 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çobanlara yakacak ve gıda yardımı yapıldı.

İlçenin Ballıdere köyü yakınlarında 180 küçükbaş hayvan ile mahsur kalan çobanlar Hasan Güney ve Furkan Güney, etkili kar yağışı nedeniyle yetkililerden yardım istemişti.

Dün kurtarma ekipleri çobanlara ulaşamayınca Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığından askeri helikopter istenmiş, askeri helikopter ekibi çobanlar Hasan ve Furkan Güney'i alıp Haydar ve Metin Güney'i sürünün yanına bırakmak için İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk ile Rize Limanı'ndan havalanmış ancak teknik nedenden dolayı dönmek zorunda kalmıştı.

Bu sabah Samsun'dan havalanan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait askeri helikopter, Rize Limanı'na indi. Helikoptere burada Haydar Güney alınarak bölgede keşif uçuşu yapıldı.

Rize Limanı'na dönen askeri helikopter personeli, sürünün bulunduğu alanın dik yamaç olması nedeniyle çobanlarının değişiminin yapılamayacağını bildirdi. Bunun üzerine mahsur kalan çobanlara havadan yakacak ve gıda yardımı yapılması kararlaştırıldı.

Helikopter ekibi, yeniden bölgede giderek çobanlara havadan gıda ve yakacak yardımı yaptıktan sonra Samsun'a döndü.

Öte yandan aynı bölgede iki çobanın daha 220 küçükbaş hayvan ile kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığı ancak gıda ve yakacak sıkıntılarının bulunmadığı, küçükbaş hayvanların sığınaklı yerde olduğu öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler