HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı: Halk oyunu değil halt oyunu, zina

Malatya Gazi Lisesi'nde Müdür Yardımcısı Nevzat Turan, okulun halk oyunları ekibindeki öğrencileri "zina yapmak"la suçladı.

Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı: Halk oyunu değil halt oyunu, zina

Sosyal medya hesabından öğrencilerin fotolarını paylaşan müdür yardımcısı "Namusu için cinayet işleyen adam bunu kabul edebilir mi?" diyerek velileri de şiddete teşvik etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun takipçileri tarafından iletilen bilgilere göre, Malatya Gazi Lisesi'nde, iktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir Sendikası üyesi müdür yardımcısı Nevzat Turan, facebook hesabından okul öğrencilerinin halk oyunları ekibinin fotoğrafını paylaşarak kız erkek zina yapıldığını iddia etti. Mesajında öğrenci velilerini "namus cinayetine" teşvik eden müdür yardımcısı "kızlı erkekli el ele dizdize" tabirlerini kullanarak, okulunun adını duyuran, ilde derece alan halk oyunları ekibi hakkında ögrencilerini cinsel imalarla suçluyor.

Halk oyunlarını "halt oyunları" olarak nitelendiren müdür yardımcısı ailelere de seslenerek "İslam'da zina konusunu iyi okuyun" mesajını verdi. Velilere yönelik "Namusu için cinayet işleyen kişi buna izin verir mi?" diyen Nevzat Turan , halk oyunundaki öğrenci velilerini de namussuzlukla suçluyor.

DAHA ÖNCE DE BENZER PAYLAŞIMLAR YAPMIŞ

Nevzat Turan'ın sosyal medya hesabından daha önce de benzer paylaşımlar yaptığı görüldü.

Müdür yardımcının halk oyunları mesajı velileri ayağa kaldırdı

Yeşilyurt ilçesine bağlı Gazi Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcısı N.T.’nin soysal medya hesabından kız ve erkek öğrencilerin birlikte halk oyunu oynamasına tepki gösterdiği iddiası, velilerin protestosuna yol açtı. Sabah erken saatlerde okul önünde toplanan bir grup veli, müdür yardımcısının paylaşımını kınadı.

'OKULUMUZDA İSTEMİYORUZ'

Veliler adına bir konuşma yapan Hasan Özdemir, “Anadolu’da olduğu gibi diğer dünya ülkelerinde, yöresel olarak icra edilen, hatta yarışmalar ve festivaller düzenlenen, sanat ve sporu içi içe buluşturan halk oyunlarının bir eğitimcisi olmasına rağmen bunun zina olduğu ve çirkin bir üslupla insanları provoke eden birisinin çocuklarımızın eğitim gördüğü bir okulda istemiyoruz” diye konuştu. Veliler Okul Yöneticisi N.T.'nin okuldan uzaklaştırılmasını isteyerek basın açıklamasına son verdiler.

N.T.’nin iddia edilen paylaşımın sosyal medya hesabından kaldırıldığı görüldü.

CHP'Lİ AĞBABA'DAN SERT TEPKİ: IŞİD ZİHNİYETİNDEN FARKI YOK

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Gazi Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcılığı yapan resim-iş öğretmeni N.T.’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı eleştirdi. Ağbaba, N.T.’nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı iddia edilen fotoğraf ve yazıyı basın mensuplarına göstererek şöyle dedi:

"Bir okul müdür yardımcısı Malatya’nın, Türkiye’nin, Anadolu’nun binlerce yıllık geleneği olan fotoğrafı paylaşıyor. Halay, Anadolu’nun binlerce yıllık geleneğidir. Anadolu’yu Anadolu yapan öz değerlerden birisidir. Bu çocuklarımızın, bizlerin, kadınımızın, erkeğimizin hepimizin oynadığı, büyük zevk aldığı bir oyun. Bu hem Malatya hem de Anadolu topraklarında binlerce yıllık bir gelenek. Böyle bir anlayışın, binlerce yıllık halk oyununu ’halt oyunu, zina’ olarak gören anlayışın IŞİD zihniyetinden farkı yok. Kızla erkeğin el ele tutuşmasını cinayet sebebini normal sayan bu anlayış, bu hasta ruhlu anlayış, hasta ruhlu bir insanın toplumda olması, hele hele öğretmen olması, hele hele bir okulda yönetici olması tehlikelidir, kabul edilemez."

En Çok Aranan Haberler