HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya'da bazı evlerin işaretlendiği iddiası

- Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Altun: - "Yaşadığımız bu çağda mezhep ayrımlarının, inanç ayrımlarının yapılmasını çağ dışı ve insanlık suçu olarak görüyoruz. Onun için tüm Alevi ve Sünni kardeşlerimizin bu tuzaklara karşı duyarlı, olmasını temenni ediyoruz"

İSTANBUL (AA) - Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, "Yaşadığımız bu çağda mezhep ayrımlarının, inanç ayrımlarının yapılmasını çağ dışı ve insanlık suçu olarak görüyoruz. Onun için tüm Alevi ve Sünnikardeşlerimizin bu tuzaklara karşı duyarlı, olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Altun, Malatya'da bazı evlerin işaretlenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hem içten hem de dıştan büyük tuzak ve provokasyonlara hedef olduğu bir dönemde, bu olayın da provokatörlerin yeni bir oyunu ve projesi olduğuna inandıklarını vurguladı.

Bu çağda mezhep, inanç ayrımlarının yapılmasını çağ dışı ve insanlık suçu olarak gördüklerini ifade eden Altun, şunları kaydetti:

"Onun için tüm Alevi ve Sünni kardeşlerimizin bu tuzaklara karşı duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Alevi, Sünni ayrımı asla gözetmeden her aklıselim Müslüman'ın daha çok el ele vermesi, daha fazla birlikteliklerini güçlendirmesi bu insanlık dışı mihrakların kursağında kalmış olacaktır. Emperyalizmin ve siyonizmin, ülkemizin birliğini ve kardeşliğini bozmak için çalışan hain güçlerin karşısında tüm halkımızın birlik ve kardeşliği için daha çok duyarlı ve ortak değerlerde kucaklaşmasının gerektiğine inanıyoruz."

Altun, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı olarak, bu menfur olayı yerinde incelemek üzere Malatya'ya bir heyet gönderileceğini bildirdi.

Bu provokasyonları yapanların, inancın, birliğin ve insanlığın en büyük düşmanları olduğunu belirten Altun, "Çünkü bizim dinimiz sevgi, ilim, hak, hukuk, dayanışma, paylaşma ve yüksek ahlak dinidir. Bu değerlere sahip olmanın zemini muhabbettir. Zalimlerin, cahilleri kullanarak tüm dünyada yüce dinimiz adına estirdikleri vahşetlerin dinimizde asla yeri yoktur. Bin yıl önce Anadolu'da İslam'ın medeniyet, hak, hukuk, tasavvuf, muhabbet, sevgi, ilim ve aşk ile dünyaya yayılmasında öncülük yapan nesillerin bugünkü evlatları olarak yarınlara bu kutsal değerleri taşımalıyız." ifadelerini kullandı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler