HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya’da esrarengiz olay. Kaynağı belirsiz gazdan 36 kişi etkilendi

Malatya'da akşam saatlerinde henüz kaynağı belirlenemeyen bir kaynaktan sızan gaz nedeniyle 36 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bölgede uzun süre inceleme yapan AFAD ve itfaiye ekipleri ise gazın kaynağını bulamadı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Koşu Mahallesi'nde saat 22.00 sıralarında yaşanan olayda evlerinde oturan vatandaşlar ağır gaz kokusu nedeniyle kendilerini dışarı attılar. Ancak mahallenin de iddiaya göre toz bulutu ile kaplı olduğunu belirten vatandaşlar sağlık ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede bölgeye gelen sağlık görevlileri de kaynağı belirsiz gazdan etkilenenlere müdahale etmekte zorlanırken durum güvenlik güçlerine bildirildi. Göz yaşartan ve genizleri yakan gaz nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken bölgeye Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile AFAD ve Doğalgaz acil ekipleri intikal etti.

Tüm ekipler özel giysi ve maske takarken AFAD KBRN ekipleri bölgede uzun süre kimyasal madde ölçümü gerçekleştirdi. Polis ekipleri de mahalleyi güvenlik çemberine alırken bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Ambulans ve kendi imkanları ile 16'ısı çocuk 36 kişi çeşitli hastanelere kaldırılırken gazdan etkilenen vatandaşların hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar'da mahalleye gelerek ekiplerden bilgi alırken itfaiye ekipleri de bazı evlerde gazdan etkilenen vatandaşları çıkardı.

Yaklaşık 2 saat boyunca ekipler bölgede özel giysileri ile inceleme yaparken bölgede bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde de inceleme yapıldı. Bütün mahalleyi etkisi altına alan gazın biber gazı olabileceği ihtimali üzerinde de durulurken yetkililerden gazın kaynağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bu arada akşam saatlerinde yaşanan olağanüstü durum sonrası Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkilileri de olayla ilgili bilgi aldılar.

En Çok Aranan Haberler