HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya'da neler oluyor? Alevilerden sonra şimdi de Ermeniler...

Malatya’da bir kişi Kurtuluş Kilisesi Malatya Temsilciliğinin camını taşla kırarak olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Önceki günde, Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmıştı.

Hacı Abdi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliğinin dış vitrin camına akşam saatlerinde taşlı saldırı düzenlendi. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda bir şahsın derneğin önüne geldikten sonra elindeki taşı vitrin camına fırlatıp tekrar gittiği görüldü.

Çevredekilerin durumu polise bildirmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri şahsın yakalanması için çevrede geniş çaplı inceleme başlattı. Saldırı sonrası derneğin camında hasar yaşanırken polis güvenlik kameralarından şahsın kimliğini tespit için incelemesini sürdürüyor.

ALEVİLERİN EVLERİ İŞARETLENMİŞTİ

Malatya'da Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Mehmet Topal olayı kınadı, ailelerin endişeli olduğunu söyledi. İşaretleme olayının ertesi günü mahallede eylem yapıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Cemal Gürsel Mahallesi'nde yoğunlukla Alevi vatandaşların yaşadığı bölgede bazı evlerin kapı ve duvarlarında gelişigüzel bir şekilde işaretleme yapıldığının ihbarının alınması üzerine olay yerine ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

Ekiplerin mahallede araştırma yaptığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toplamda 13 evin dış kapı ve duvarlarında kırmızı renkte artı işaretlerinin bulunduğu tespit edilmiş ve ilgili tüm birimlerce olay mahallinde gerekli çalışmalara başlanmıştır. Olayın mağduru olan mahalle sakinleri ile temasa geçilip, olayın niteliği ve yapılan çalışmalar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır."

İHA/DHA

</ iframe>

En Çok Aranan Haberler