HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya'da öğrenci gerilimi artıyor

Malatya Battalgazi Yurt Müdürlüğü'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgayı gerekçe göstererek caddeyi trafiğe kapattı ve basın açıklaması yaptı.

Çeşitli sloganlar eşliğinde il başkanlığından yürüyüşe geçerek Atatürk Caddesi'nde yolu 15 dakika trafiğe kapatan grup adına konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Tutlu, dün gece yarısı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu'nda PKK sempatizanlarının milliyetçi öğrencilerin odalarında asılı bayrağı gerekçe göstererek zorla içeri girdiklerini ve daha sonra bahçede toplanarak terör örgütü lehine slogan attıklarını öne sürdü.

Yurtta kalan öğrencileri ziyarete giden arkadaşlarına, hem bölücü örgüt mensupları hem de emniyet mensupları tarafından şişe, biber gazı ve copla müdahale edildiğini ileri süren Tutlu, "Öğrencilere sadece barınma ve eğitim hayatını devam ettirme imkanı veren bu yurtlarda hiçbir terör örgütünün, örgütsel faaliyeti ve teşkilatlandırma yapısı oluşturulamaz. Buralar eğitim ve öğretim kuruluşlarıdır" diye konuştu.

Yurt görevlilerinin ve idarecilerinin bu tarz faaliyetlerde bulunan örgütlere müsamaha göstermesinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu anlatan Tutlu, şöyle konuştu:

"Bu olaya göz yuman idareciler ve vatanını, milletini seven öğrencilerin eğitim hayatını bölmeye çalışan bölücü terör örgütü sempatizanları hakkında bir an evvel soruşturma başlatılmalı ve derhal gözaltına alınmalıdırlar. Vatan toprağının neresinde olursa olsun, tek zerresi dahi yüce Türk milletinin namusudur ve orada asılı olan bayrak tek ve yegane namusdur. Biz ülkücü, Türk milliyetçisi gençler olarak bayrağımızı hiçbir zaman çiğnetmedik ve çiğnettirmeyeceğiz. Yıllardır sabrımız denenmektedir. Ülkü Ocakları olarak sokağa inmedik, İnmemeye kararlıyız ancak sabrımız zorlanırsa Malatya'da doğacak olaylardan sorumlu değiliz."

Grup, basın açıklamasının ardından yolu ulaşıma açarak sloganlar eşliğinde dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler