HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya'dan Suriye'ye 4 tır yardım malzemesi gönderildi

Tırlar yola çıkmadan önce, Malatya Belediyesi yanındaki alanda düzenlenen törende konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Suriye'de zulme uğrayan, yalnızlaştırılmaya çalışılan, açlık, sefalet ve soğuğa terk edilen mazlumların, çocukların imdadına koşanlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

İyilikder Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Malatya Şube Başkanı Veysel Ayaz ise yardımları Malatya Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin desteğiyle topladıklarını söyledi. Bunları Halep, Hama, Humus ve İdlip'te bulunan Suriyelilere ulaştıracaklarını ifade eden Ayaz, "Tırlardaki yardımlar, 50 ton un, bin 200 koli gıda, 500 battaniye, 15 bin parça giysi ve 150 çift bottan oluşuyor" diye konuştu.

İstanbul, Van, Adana, Osmaniye, Mersin, Gaziantep, Kocaeli ve Kayseri'de de yardım toplandığını kaydeden Ayaz, yaklaşık 40 tırdan oluşacak bu malzemeleri yarın Gaziantep'ten Kilis'e, oradan da Suriye'ye göndereceklerini belirtti.

Ayaz, şunları kaydetti:

"Bu malzemeleri temin etmemizde bize yardımcı olan Malatyalı hayırseverlere ve hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Özellikle gıda ve battaniye ağırlıklı bu 4 tır yardımımızı yola çıkarıyoruz. Bu yardımı Suriye içine gidecek şekilde planladık."

Konuşmaların ardından tırlar, Gaziantep'e gitmek üzere yola çıktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler