HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu

Muş’un Malazgirt İlçe Garnizon Komutanı Arslan Kulaksız uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı PKK üstlendi.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçenin mezarlığı yanında meydan geldi.

İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sıra otomobili arıza yaptı.

Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araç tarafından çapraz ateşe tutuldu. Şahıslar olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız şehit oludu kızı da yaralandı. Kulaksız'ın kızının sağlık durumunun iyi olduğu ve eşinin yaralanmadığı belirtildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

ANNE VE BABASINA HABER VERİLEMEDİ

Şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas var.

Ortaova köyünde şehidin babaevinde kalan ablası Emine Şallı'ya, kardeşinin şehit edildiği haberi, askeri yetkililer tarafından verildi. Kulaksız'ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız'a (80), sağlık sorunları acı haber çok geç verildi.

Kulaksız'ın babası Ömer Kulaksız (sağda) ve ağabeyi emekli polis Hikmet Kulaksız (solda), taziyeleri kabul etti.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.

AĞABEYİ DE MADENDEKİ PATLAMADA ÖLMÜŞTÜ

Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan Kulaksız'ın, ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 1990'da Amasya'da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği ve şehit binbaşının oğluna ağabeyinin adını verdiği öğrenildi.

"Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi"

Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, şehit Arslan Kulaksız'ın köylerindeki 3'üncü şehit olduğunu söyledi.

Kulaksız'la ilkokulu beraber okuduklarını ifade eden Ak, "Bizden sonra liseyi Merzifon'da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi" dedi.

Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği köyde görüştüklerini belirtti.

Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız'ın zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, "Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük" diye konuştu.

Hain saldırıyı PKK üstlendi
Muş'ta eşi ve kızının önünde ateş açılan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'a yönelik hain saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'un Malazgirt ilçesindeki terör saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırıda ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Arslan Kulaksız'ın vefatı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e taziye dileklerini de iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit Binbaşı Kulaksız'a Allah'tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in yanı sıra Muş Valisi Vedat Büyükersoy'dan da bilgi aldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaptığı, başsağlığı dilediği ve kendisine de geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

ŞEHİT OLAN BİNBAŞI ARSLAN KULAKSIZ AYNI AİLENİN İKİNCİ ŞEHİDİ

Muş’un Malazgirt ilçesinde eşi ve kızıyla birlikte teröristler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 25 yıl önce Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas hakim. Ablası Emine Şallı'ya kardeşinin şehit edildiği haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Kulaksız'ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız'a (80) sağlık sorunları nedeniyle acı haber verilemedi. Köylüler tarafından şehidin babaevin bulunduğu sokağa ve caminin minarelerine dev Türk bayrağı asıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan Kulaksız'ın, ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 1990 yılında Amasya'da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiğini ve ailenin ikinci şehidini verdiğini belirten halasının oğlu Hamza Acar, “Acımız büyük. Çok iyi birisiydi. En son geçen sene Kurban Bayramı’nda buradaydı. Daha sık geliyordu. Malazgirt’e gidince ziyaretlerini seyreltti. Sürekli annesine, babasına bakan birisiydi” diye konuştu.

Şehidin üvey ağabeyi Hikmet Acar’ın da sağlık sorunları nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırılıp gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Binbaşı Kulaksız'ın şehit edilmesiyle ilgili 10 kişi gözaltında

Muş'un Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 10 kişi gözaltına alındı.

(Ajanslar)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler