HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manavgat'ta etkili yağmur sele sebep oldu

Manavgat'ta cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Manavgat Şelalesinde su seviyesiyükselirkendün gece etkili olan yağış ve beraberinde getirdiği ağaçlar köprünün ayaklarının yıkılmasına neden oldu. Ayakların yıkılması sonucu köprüde yıkılma tehlikesi oluşurken, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği (MATAB) ne bağlı iş makinaları köprü çevresinde önlem alarak köprüyü araç ve yaya geçişine kapattılar.Şelalede bulunan işyerleri sular altında kaldı. Şelale'de bulunan işyeri sahipleri işyerlerinde bulunan malzemeleri Şelale'de bulunan kapalı restaurant bölümüne aktararak önlem aldılar.

Yağmur ve sel sularının getirdiği ağaç ve tomruklar cumartesi günü Sarılar Beldesi ile Dolbazlar köyü arasında bulunan Dolbazlar Köprüsünün ayaklarını tıkayarak sel taşkınına neden olmuş, iş makinaları tarafından ağaçların alınmasıyla sular dere yatağına geri dönmüştü.

Şiddetli yağmur ile birlikte gelen sel sularının Cumartesi günü öğle saatlerinde Dolbazlarköprüsünün ayaklarına takılan ağaçların köprünün tıkanmasına neden olduğunu belirten Dolbazlar köyünden Hüseyin Akkulak "MATAB'a ait Kepçelerin köprünün ayaklarına takılan ağaçları kaldırmasıyla sular dere yatağına döndü çevredeki bahçelere yayılan yağmur suları çekildi. Ne var ki gece yağmur şiddetini iyice artırınca sel sularının getirdiği ağaç ve tomruklar köprünün ayağını gelen sel suları ve tomruklar köprünün ayağını yıktı” dedi.

MATAB ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, İl Genel meclis Üyesi ve MATAB Yönetim Kurulu üyesi Ömer Şahin, AK Parti İlçe Başkan Vekili Hüseyin Özdemir Dolbazlar Köprüsü'ne gelerek incelemelerde bulundu. Kısa bir açıklama yapan MATAB Başkanı Recep Barut, MATAB ekiplerinin gece köprünün ayağının yıkılmasının ardından bölgeye geldiğini belirterek "Arkadaşlarımız araçlar ve yayalar için herhangi bir tehlikenin yaşanmaması için gerekli önlemleri aldılar. Şiddetli yağmur nedeniyle oluşan sel suları yukarılardan getirdiği ağaç ve tomruklar köprünün ayaklarına takılarak sel sularının gitmesini engelledi. Dün ekiplerimiz ağaç ve tomrukları alıp köprü ayağını temizledi. Ne var ki gece gelen ağaçlar ve tomruklar köprünün ayağının kayarak yıkılmasına neden oldu. Dolbazlar köyünün Manavgat şehir merkezine en kısa ulaşım yolu kapanmış oldu. Allah'tan Çubukören ve Yeniköy üzerinden olmak üzere Dolbazlar köyüne iki tane daha ulaşım yolu bulunuyor. MATAB olarak en kısa zamanda köprüyü tamamen yıkıp en geç 1 ay içerisinde yeni bir köprü yaparak Dolbazlar köyünde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz” diye konuştu.

Gece köprünün ayağının yıkıldığı haberi gelmesi üzerine köprünün bulunduğu bölgede incelemelerde bulunduğunu belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgiye göre Cumartesi gününden beri Manavgat'ta metrekareye 200 kilogram yağış düştü. Yağışlar Perşembe gününe kadar devam edecek. Yağışlar nedeniyle şu ana kadar yaşanan tek olumsuzluk Dolbazlar köprüsünün ayağının yıkılarak ulaşıma kapatılması oldu.İnşallah bundan başka olumsuzluk yaşamayız. Kaymakamlık ve diğer kamu kurumları olarak doğabilecek olumsuzluklar karşısında gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız” dedi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler