HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manavgat'ta orman yangını

Manavgat'ın Yaylaalan ile Sevinçköy Mahalleri arasındaki dağlık bölgede çıkan orman yangınında 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Sabah 08.00 sularında başlayan yangına 6 helikopter, 2 pelikan uçak, 25 arazöz ve çok sayıda orman personeli müdahale etti. Yangın yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın bölgesine helikopterle gelen Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Manavgat İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ile yangın söndürme çalışmalarını takip etti. Manavgat Kaymakam Vekili Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Aruk da bölgeye gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

Yangınla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bölge Müdürü Türk, yangında yaklaşık 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirtti. Yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Türk, "Yangın dağlık bölgede olduğu için söndürme çalışmaları biraz zaman aldı. Yangına, 6 helikopter, 2 pelikan uçağı, 25'e yakın arazöz ve su tankı ile orman personelimiz müdahale etti. Yangının çıkış sebebiyle ilgili incelemeler devam ediyor" dedi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler