HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manchester United - Fenerbahçe maçı geniş özeti

Manchester United Fenerbahçe maçı geniş özeti haberimizde! İşte Old Trafford'ta oynanan ve ev sahibi ekibin 4-1 üstünlüğüyle tamamlanan Manchester United Fenerbahçe maçının detayları...

Manchester United - Fenerbahçe maçı geniş özeti

Temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. haftasında İngiltere deplasmanına çıktı. Manchester United'a konuk olan Fenerbahçe maçta etkisiz bir görüntü ortaya koyarken, amatörce hatalar İngilizlere iki penaltı kazandırdı. İlk yarıyı geride kapatan Sarı-Lacivertliler maçın ikinci yarısında da etkili olamadı. Manchester United Fenerbahçe'yi evinde 4-1 mağlup ederken, Sarı Kanaryalar tur yolunda büyük bir avantaj tepmiş oldu. Maçın son bölümlerinde Fenerbahçe taraftarları "Yönetim istifa" sloganları ile takım yönetimini protesto etti.

4-1 sona eren karşılaşmada Kırmızı Şeytanların gollerini Pogba (2), Martial, Lingard kaydederken, Fenerbahçe'nin tek golü eski Unitedlı Robin van Persie'den geldi.

Manchester United Fenerbahçe maç özeti ve maçtan önemli anlar haberimizdedir. Eğer Manchester United Fenerbahçe maç özetini izlemek isterseniz, aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilir, karşılaşmanın özet videosunu izleyebilirsiniz.

Manchester United Fenerbahçe maç özeti izlemek için tıklayın

Old Trafford'ta oynanan karşılaşma öncesinde İngiliz taraftarlar Fenerbahçe'nin golcüsü Robin van Persie'ye sevgi gösterilerinde bulundular. Daha önce Manchester United forması giyen Hollandalı futbolcu bu sevgiye aynı şekilde karşılık verdi. Karşılaşma dengeli başladı. İngilizler topa daha fazla sahip olurken, Fenerbahçe savunmada hata yapmadı. Maçın 30. dakikasında Michael Carrick, Fenerbahçe savunmasının arkasına uzun bir top attı. Juan Mata'nın topu kontrol etmek istediği sırada Simon Kjaer'in müdahalesi ile yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı kararı verdi. 31. dakikada penaltı atışını Paul Pogba kullandı ve Volkan Demirel'i avlamayı başardı. Böylece Manchester United 1-0 öne geçti. 33. dakikada David de Gea degajını yaptı, Fenerbahçe savunmasında Martin Skrtel kafayla topu karşıladı ancak top Juan Mata'da kaldı. Mata savunmanın arkasına sarkan Jesse Lingard'a topu gönderdi. Bu pozisyonda Şener Özbayraklı'nın arkadan müdahalesinde Lingard yerde kalınca hakem bir kez daha beyaz noktayı işaret etti. 34. dakikada kullanılan penaltıda topun başına bu kez Anthony Martial geçti. Martial'in vuruşunda Volkan Demirel köşeyi bilse de topu çıkarmayı başaramadı ve ev sahibi ekip Manchester United skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın 37. dakikasında kendi yarı alanından çıkmak isteyen İngilizlere Mehmet Topal'ın yaptığı baskı sonuç getirdi. Mehmet Topal topla ilerledikten sonra savunmanın arasına hareketlenen Josef de Souza'yı topla buluşturdu. Josef de Souza önce rakibini çalımladı, ardından şutunu çekti ancak Manchester United'ın İspanyol file bekçisi David de Gea ayakları ile topu kornere çelmeyi başardı. Maçın 45+1. dakikasında Fenerbahçe savunması kendi yarı alanında paslaşırken topu kaybetti. Wayne Rooney kaptığı topu yerden ceza alanının içerisine gönderdi. Jesse Lingard'dan aldığı pasla ceza yayı çevresinde topla buluşan Paul Pogba sert vurdu ve takımını 3-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısında başka gol olmayınca devre arasına ev sahibi ekibin üstünlüğü ile girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının 48. dakikasında Paul Pogba ile gelişen atakta Fransız oyuncu pasını Wayne Rooney'e çıkardı. Rooney'nin pasında topla ceza yayı üzerinde buluşan Jesse Lingard, Volkan Demirel'in uzanamayacağı noktaya iyi vurdu ve skor 4-0 oldu. Bu skorun ardından ev sahibi ekip daha savunma ağırlıklı bir futbol oynamaya başlarken, Fenerbahçe hücumda etkinliğini arttırdı. 60. dakikada Mehmet Topal'in pasında Emmanuel Emenike topla buluştu. İki oyuncu arasında kalan Emenike pasında Robin van Persie'yi topla buluşturdu. Van Persie ceza sahası dışından yaptığı vuruşta sonuç aradı ancak top dışarıya gitti. 78. dakikada Memphis Depay'ın pasında topla buluşan isim Juan Mata oldu. Mata'nın vuruşunda üzerine gelen topu Volkan Demirel kontrol etmeyi başardı. 83. dakikada Emmanuel Emenike topla kaleyi çaprazdan gören bir noktada buluştu. Savunmayı üzerine çeken Emenike ceza sahasına hareketlenen Robin van Persie'yi gördü. Nijeryalı forvetin altıpas içerisine gönderdiği pasta topla buluşan Robin van Persie golü yazmayı başardı ve durum 4-1 oldu. Van Persie'nin golü Manchester United taraftarlarında da alkış aldı. 85. dakikada sol tarafta İsmail Köybaşı'nın pasında topla buluşan Josef de Souza, doğrudan kaleye vurdu. Brezilyalı futbolcunun sert şutunda David de Gea gole izin vermedi. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı ve Manchester United Fenerbahçe'yi 4-1 mağlup etti.

Bu sonuçla Manchester United puanını 6'ya çıkarırken, Feyenoord'un ardından 2. sırada yer aldı. Diğer taraftan Fenerbahçe ise 4 puanda kaldı ve A Grubu'nun 3. sırasında yerini aldı. Grupta son sırada ise sadece 1 puanı bulunan Zorya Luhansk yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler