HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Manisa İHL paralel yapının elinde' iddiası

Manisa'da, dokuz yıl önce paralel yapı olarak adlandırılan bir grubun eline geçtiği öne sürülen İmam Hatip Lisesinin binası için hukuki süreç başlatıldı.

'Manisa İHL paralel yapının elinde' iddiası

Binanın Manisalılar tarafından yapıldıktan sonra 9 yıl önce bir derneğin eline geçtiği ve binada kiracı olarak durduklarını anlatan Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, binayı geri alabilmek için hukuki süreci başlattıklarını söyledi.

1966 yılında öğretim binası yapılmak üzere Mehmet Zeyyat Kocamemi tarafından İmam Hatip Okulu Yaptırma Yaşatma ve Geliştirme Derneğine hibe edilen 6 bin 16 metrekare arsa üzerine Kapanizade Aliye Aksoy tarafından 400 bin TL harcanarak 1970-1971 yıllarında yapılarak hizmete açılan Manisa İmam Hatip Lisesi binası üzerindeki tartışmalar devam ediyor.

Dokuz yıl önce, İmam Hatip Okulu Yaptırma Yaşatma ve Geliştirme Derneği isim değişikliğine giderek adını Manisa Halk Eğitim Öğretim Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak değiştirdi. Bu süreçten sonra dernek tarafından üzerindeki bin 300 metrekare alana kurulan 40 derslikli okul binası ve bahçesi yapılan protokolle 20 yıllığına Manisa Milli Eğitim Müdürlüğünün kullanımı için kiralandı. 9 yıldır Manisalılar tarafından arsası bağışlanan ve hayırseverler tarafından yaptırılan binada kiracı olarak bulunan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ve Şehzadeler Merkez İmam Hatip Okulu binasının mülkiyet tartışmaları yargıya taşındı.

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"İmam Hatip Yaptırma Yaşatma Derneği olarak kurulmuş ve daha sonra derneğin ismi değiştirilmiş. Bunu herkes biliyor ve derneğin yönetim kurulu üyeleri de bir şekilde değiştirilmiştir. Dolayısıyla biz bu binanın Manisa halkının, İmam Hatip'in olduğunu düşünüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İmam Hatip öğrencilerinin kullanımı için o binanın bize verilmesini istiyoruz. Bu konuda hukuki süreci başlattık. Avukatlarımıza talimat verdim. Milli Eğitim Müdürlüğümüz avukatları bununla ilgili kanunlar ölçüsünde yapılabilecek ne varsa olayı takip edecekler.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler