HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa Valisi özür diledi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Özensiz bir dil kullanılmasından dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum" dedi.

Manisa Valisi özür diledi

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında başörtülü kadınların kelepçelenmesinden sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle inceleme başlattı.

VALİNİN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Türbanlı kadınların kelepçelenerek gözaltına alınmasıyla başlayan tartışmada Manisa Valiliği'nin yaptığı, "Suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır" açıklaması tepki çekmişti.

DAVUTOĞLU DA ELEŞTİRMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Manisa Valisi'nin sözleri hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Buradan özellikle zikrediyorum; bu maksadını aşan bir ifadedir. Maksadın ne olduğunu tartışmak da istemem. Kesinlikle 78 milyonun her biri bizim için 'olumlu imaja' sahiptir ve her hukuki soruşturmada hakları, hukukları, en önemlisi de izzetleri ve onurları da devletimizin teminatı altındadır."

ÖZÜR DİLEDİ

Manisa Valiliği, paralel devlet yapılanması içerisinde oldukları iddiasıyla gözaltına alınan türbanlı kadınlara kelepçe takılması olayı ile ilgili yaptığı açıklamalar için özür metni yayınladı.

Manisa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde yürütülmekte olan bir soruşturma sırasında kadınlara kelepçe takılması hususunun basında yer alması sebebiyle, Valiliğimizce 11.11.2015 tarihinde yapılan basın açıklamasında maksadını aşan ifadeler yer almıştır. Bu nedenle, özensiz bir dil kullanılmasından dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler