HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa’da çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda, akşam yemeğinin ardından çok sayıda asker rahatsızlandı. Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında 150 asker "bulantı ve halsizlik" şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgilere göre, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan 150 asker akşam saatlerinde "bulantı ve halsizlik" gibi şikayetlerle revire başvurdu.

Manisa’da çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı

Manisa Valiliği, Kırkağaç ilçesindeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında 150 askerin mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliğine müracaat ettiğini bildirildi.

VALİLİK: 70 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

Manisa Valiliği, Kırkağaç İlçesi'ndeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 150 askerin revire başvurduğunu, bunlardan 70'inin sevk edildikleri hastanelerde tedaviye alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kırkağaç Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda kadrolu ve eğitim görmekte olan 6 bin erattan 150 kadarı mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliğine müracaat etmiş, saat 23.00 itibariyle 70 asker sağlık kuruluşlarında müşahede altına alınmıştır. Sağlık kuruluşlarında yapılan ilk değerlendirmede ciddi bir zehirlenme ya da enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır."

MİLLETVEKİLLERİ ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Bu arada, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de Kırkağaç Devlet Hastanesi'nde tedavi gören askerleri ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı.

ASKERLER TABURCU EDİLDİ

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 70 asker tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Taburcu edilen askerlerin alay içerisinde gözetim altında tutulacağı bildirildi.

Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda, akşam yemeğinin ardından 150 kadar asker mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile alay tabipliğine müracaat etmiş, saat 23.00 itibariyle 70 asker sağlık kuruluşlarında müşahede altına alınmıştı. Hastanede tedavisi tamamlanan 70 asker taburcu edilerek birliklerine gönderildi. Askerlerin her türlü ihtimale karşı alay içerisindeki revirde gözetim altında tutulmaya devam edileceği öğrenildi. Öte yandan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de hastanede tedavi gören askerleri ziyaret ederek, doktorlarından bilgi aldı.

ÖZEL'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayında meydana gelen zehirlenme şüphesiyle ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Zehirlenmiş askerlerden birinin ailesinin aktardığına göre Manisa'da zehirlenme yaşanan tugayla Kırkağaç'taki birlikte aynı firmanın yemek verdiğini, bunun Kırkağaç'ta duyulduğunu ve askerler arasında tedirginlik yaratıp komutanlara 'Biz bu firmadan yemek almaya devam edecek miyiz?' diye kaygılarının iletildiği de söyleniyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayı'nda vatani görevini sürdürürken gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerin yanına gitti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada, Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayı'nda yaklaşık 50'ye yakın askerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldıkları bilgisini aldıklarını belirtti. Akhisar'da basın mensuplarına açıklama yapan CHP'li Özgür Özel, "Kırkağaç'tan Manisa'da 3 gün önce yaşanan bir benzeri zehirlenme olduğuna dair çok sayıda telefon geldi. Hem asker ailelerinden hem de Kırkağaç ilçemizden. Bunun üzerine Kırkağaç'a doğru hareket ettik ama 50 kadar askerin Akhisar'a doğru sevk edildiğini söylediler. Bunun üzerine şu ana kadar buraya gelmiş bir ambulans araç yok. Ama Kırkağaç İlçe Başkanımız Kırkağaç Devlet Hastanesi'nin dolu olduğunu, hasta kabul edilemez hale geldiğini ve Akhisar'a doğru yönlendirildiğini söyledi" dedi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı ve Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayı'na yemek veren şirketin aynı olduğuna dair duyumlar aldıklarını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özel, "Zehirlenmiş askerlerden birinin ailesinin aktardığına göre Manisa'da zehirlenme yaşanan tugayla Kırkağaç'taki birlikte aynı firmanın yemek verdiğini, bunun Kırkağaç'ta duyulduğunu ve askerler arasında tedirginlik oluşturup komutanlara 'Biz bu firmadan yemek almaya devam edecek miyiz?' diye kaygılarının iletildiği de söyleniyor. Bizdeki bilgi şimdilik bu kadar. Akhisar İlçe Başkanımız İsmail Şahin hastanede bekliyor. Ben Kırkağaç'a doğru yola çıkıyorum" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akhisar'dan Kırkağaç'a doğru yola çıktı.

1049 asker hastaneye kaldırılmıştı

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda geçen Salı günü, gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 asker hastaneye kaldırılmış, Er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti.

Virüs şüphesi

Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 20 kişilik özel sağlık heyeti hem kışla mutfağından hem de askerlerden alınan numuneler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Otopsiden çıkan ilk sonuçlar ve uzmanların değerlendirmeleri bahar aylarında ortaya çıkan, beyaz veya kırmızı ette bulunan bir virüse işaret ediyor. Kesin netice ise incelemeler bittikten sonra alınacak. Olayla ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Polis bu soruşturma kapsamında askerlerin tanık sıfatıyla ifadesini alıyor. Tugay Komutanlığı da idari soruşturma yaparak ihmal olup olmadığını varsa sorumluların kimler olduğunu araştırıyor.


​Yaşamını yitiren Piyade Er Hüsnü Özel

AJANSLAR


En Çok Aranan Haberler