HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da Gediz Nehri'nin taşması

Turgutlu ilçesinde, Gediz Nehri'nin taşması sonucu su baskını meydana gelen Geren ve Arpacık mevkisinde belediye ekipleri tahliye çalışmaları başlattı.

MANİSA (AA) - Turgutlu Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, 4 gündür devam eden yağışlar nedeniyle Gediz Nehri'nin taşması sonucu yüzlerce hayvanın mahsur kaldığı çiftliklere ulaşımı kolaylaştırmak ve hayvanların tahliye işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla çalışma yaptı.

Turgutlu ile İzzettin, Sinirli, Musalaryeniköy, Temrek, Yakuplar mahallelerine ulaşımı sağlayan İzzettin Gediz Köprüsü iş makineleriyle yarıldı ve kanal oluşturuldu. Ulaşımın yaklaşık 10 kilometre uzakta bulunan Maden Köprüsü'nden sağlanacağı belirtildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer, yaptığı açıklamada, taşkınlar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Birçok çiftçimiz ve çiftlik sahibi büyük zarar gördü. Bölgeyi göle çeviren taşkın sularını tahliye etmek için ekiplerimiz var gücüyle çalışmaktalar. Gece gündüz ekiplerimiz çiftçilerimizin yanında. Onların üzüntüleri bizim üzüntümüz. Belediyemize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bölgeyi ekiplerimiz su taşkınları sona erene kadar gözlem altında tutacaklardır."

Tahliye çalışmalarına Turgutlu Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Çetin, jandarma ekipleri ve çiftçiler de katıldı.

Turgutlu ilçesinde devam eden yağışlar nedeniyle Gediz Nehri'nin taşması sonucu Turgutlu Ovası Geren, Arpalık, Sarıbey, Urganlı, Hamzabeyli'de binlerce dönüm tarım arazisi ile 70'e yakın besi hayvan çiftliği sular altında kalmış, 22 bin tavuk telef olmuştu. Nehrin, Arpalık ve Geren mevkisinde nehir yatağına yakın bölümlerde bulunan 14 küçük ve büyükbaş hayvan çiftliği, sahipleri tarafından tahliye edilmiş, 50'ye yakın hayvan besi çiftliğindeki hayvanlar ise mahsur kalmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler