HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da son dakika 5.1 şiddetinde deprem!

Manisa sallanmaya devam ediyor. Gelen son bilgiye göre; Manisa ve İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi, akşam saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki depremle sallandı. Vatandaşlar Manisa’da meydana gelen deprem nedeniyle sokaklara döküldü. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok ancak büyük panik devam ediyor.

Manisa'da son dakika 5.1 şiddetinde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkez üssünü Manisa’nın Saruhanlı İlçesi olarak saptadığı deprem saat 18.53’te ve yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Manisa ve İzmir’de şiddetli hissedilen depremde halk sokaklara fırladı.

Yetkililer ilk belirlemelere göre can kaybı ve hasar olmadığını, araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen, merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can kaybı ya da yaralının olmadığını, merkez üssüne en yakın yerleşim birimlerinden Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi'nde kerpiç evlerde hasar oluştuğu yönündeki bilgilerin geldiğini ifade etti.

Şen, saat 18.53'te merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki sarsıntının kent genelinde hissedildiğini, deprem sonrası tüm ekiplerin merkez ve ilçelerde çalışmalara başladığını belirtti.

Gelen ilk bilgilere göre can kaybı ya da yaralının bulunmadığını ifade eden Şen, "Merkez üssüne en yakın yerleşim birimlerinden Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi'nde kerpiç evlerde hasar oluştuğu yönünde bilgi var. Ekiplerimiz bu bölgeye hareket etti. Sağlıklı bilgilere kısa zamanda ulaşabileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

AJANSLAR


En Çok Aranan Haberler