HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'daki asker zehirlenmeleriyle ilgili Başbakan Yıldırım'dan son dakika açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Manisa'daki askerlerin zehirlenmesiyle ilgili son dakika bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım açıklamasında, "Kışlalara gıda alımını kamu ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım yapılacağı detayını Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek ama pazarlık usulü ile olabilir. Asıl önemlisi şu anda bazı şüpheler var, onların üzerine gitmek. Bu tür olayların yaşanmaması için ilave tedbirler alınacak" ifadesini kullandı

Başbakan Binali Yıldırım, Atina temaslarını tamamlamasının ardından Gümülcine'ye giderken medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Son dakika habere göre, Başbakan Yıldırım, Manisa'daki asker zehirlenmeleriyle ilgili bazı şüphelerin olduğunu belirtti.

Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Kışlalara gıda alımını kamu ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım yapılacağı detayını Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek ama pazarlık usulü ile olabilir. Asıl önemlisi şu anda bazı şüpheler var, onların üzerine gitmek. Bu tür olayların yaşanmaması için ilave tedbirler alınacak." ifadesini kullandı.

MANİSA'DAKİ OLAYIN GEÇMİŞİ

Manisa 1'inci Piyade Er eğitim Tugay Albay Arif Seyhun Kışlası'nda geçtiğimiz akşam yemeğinin ardından çok sayıda asker rahatsızlandı. Bulantı ve kusma şikayetiyle revire başvuran askerler ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Hastaneler, mesaisi bittikten sonra evlerine giden personeli acil koduyla göreve çağırdı. Zehirlenme şüphesiyle hastanelere getirilen askerlere serum tedavisi uygulandı. Manisa Savcılığı zehirlenme olayı ile ilgili açıklamasında akşam yemeğinden 731 askerin etkilendiğini, yemek şirketinden 24 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

"HER TÜRLÜ İHTİMAL DEĞERLENDİRİLİYOR"

Olayın sabotaj olabileceğine yönelik iddiaları değerlendirdiklerini belirten Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer olayla ilgili, "Bu konu son derece hassas bir konu. Görüşlerle götürülmemesi gerekiyor. 23 Mayıs'ta yaşanan hadise ağır ve ciddi bir konuydu. O günden itibaren adli ve idari soruşturmalar başlatıldı. Her türlü ihtimal değerlendirilerek soruşturma yürütülüyor. Sonuçlandığında mutlaka kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadesini kullanmıştı.

8 ASKERİN DUYUMU İYİYE GİDİYOR

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesi olayı ile ilgili hastanelerde tedavisi süren 8 askerin sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada 3 hastanede toplam 8 askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına bağlı Batı Kışla'da 17 Haziran'da akşam yemeği sonrasında bazı askerlerin rahatsızlanmaları nedeniyle hastanelere sevki yapıldığı ve tedavilerinin ardından taburcu edildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"19 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 16.00 itibarıyla Manisa Devlet Hastanesinde 5 asker, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde 3 asker olmak üzere 8 asker bulunmaktadır. Askerlerimizin durumları iyiye gitmektedir."

ZEHİRLENMENİN SEBEBİ SALMONELLA MI?

İlk 23 Mayıs'ta meydana gelen ve 1 askerin şehit olduğu zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlada son olarak 731 asker hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Işık, "Sağlık Bakanlığımızın ve askeri birimlerimizin yaptığı değerlendirmelerin sonucunda, analiz sonuçlarında salmonella bakterisinin çıktığı tespit edildi" demişti.


En Çok Aranan Haberler