HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'daki askerlerin zehirlenmesiyle ilgili son dakika gelişme!

Manisa'da 731 askerin zehirlendiği olayla ilgili yemek şirketinin genel müdürü de gözaltına alındı. Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen cumartesi akşamı 731 askerin yemekten zehirlenmeleriyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 kişiden içinde yemek şirketinin müdürü de dahil 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 16 kişi ise serbest bırakıldı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada yemek şirketinin Manisa'daki 40 çalışanı gözaltına alınmıştı. Bu şüphelilerden emniyetteki sorguları tamamlanan 5'i kadın 25'i adliyeye sevk edilmişti. Gelen son dakika habere göre, yemek şirketinin müdürü de dahil 9 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 16 kişi ise serbest bırakıldı.

GENEL MÜDÜR GÖZALTINDA

Manisa'da 731 askerin zehirlenmesi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yemek şirketi ROTA A.Ş.'nin Genel Müdürü Ankara'da gözaltına alınmıştı. Yemek şirketinin 'Satın Alma Müdürü' hakkında da gözaltı kararı verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda geçen 17 Haziran’da akşam yemeğinden sonra 731 asker rahatsızlandı. Rahatsızlanan askerlerden bir bölümü revire kaldırılırken, bir bölümü de Manisa Devlet Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Hastaneye sevk edilen askerlerden tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Bu gelişmelerin ardından Ankara merkezli yemek şirketi Rota Yemekçilik A.Ş.’nin ihalesi feshedildi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı üzerine önce 17 Haziran’da yemek şirketinin Manisa’daki yönetici ve çalışanı 19 kişi, ertesi gün 2, bir sonraki gün de 3 kişi gözaltına alındı. Dün 16 kişinin daha gözaltına alınmasıyla bu sayı 40 yükseldi. Gözaltına alınan toplam 40 kişiden, 5’i kadın 25’i, bugün sabah saatlerinde Manisa Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

HASTANEDE TEDAVİ GÖREN ASKER KALMADI

Manisa Valiliği tedavi gören asker sayısıyla ilgili öğlen saatlerinde yazılı açıklama yaptı. Düne kadar 8 olan tedavi gören asker sayısının, bugün saat 11.00 itibariyle, 5 kişinin daha taburcu olmasıyla 3'e düştüğü açıklandı. Tedavisi süren 3 askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Manisa Valliği akşam saatlerinde bir açıklama daha yaparak, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde tedavisi süren 3 askerin de taburcu edildiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

"17 Haziran 2017 Cumartesi Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına bağlı Batı Kışla’da akşam yemeği sonrasında rahatsızlanmaları nedeniyle hastanelere sevki yapılan askerlerimizin tamamının tedavileri tamamlanarak salahen taburcu edilmişlerdir."


En Çok Aranan Haberler