HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mantık yok

Devrimci Karargah’tan tutukluyken Ergenekon’dan da tutuklanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Ret kararına Mahkeme Başkanı Şeref Akçay, bu sözlerle muhalefet etti.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV’de yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerin ardından savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakimince tutuklanmıştı. “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanan Avcı ’nın avukatları bu karara itiraz etmişti. Talebi değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutukluluğa yapılan itirazı reddetti. Oy çokluğu ile alınan kararda Avcı ’nın üzerine atılı suçun niteliği ve atılı suçlama ile ilgili ileri sürülen deliller göz önüne alınarak tutuklanması kararında isabetsizlik olmadığı belirtildi. Tahliye talebinin reddine karar verilen karara Mahkeme Başkanı Şeref Akçay muhalefet etti.

Savcılık dosya göndermedi

Hanefi Avcı’nın Devrimci Karargah davası kapsamında “Haliç’te Yaşayan Simonlar” adlı kitabındaki beyanları nedeniyle tutuklu olduğunu hatırlatan Mahkeme Başkanı Şeref Akçay, daha sağlıklı bir inceleme yapılabilmesi için soruşturma dosyasının tüm eklerinin gönderilmesinin istendiğini, ancak savcılık tarafından bu yazıya cevap verilmediğini vurguladı. Şerh gerekçesinde Hanefi Avcı’nın yakın zamana kadar devletin istihbaratı da dahil çok önemli görevlerde bulunduğunu belirten Başkan Akçay, “Önemli görevlerde bulunan Hanefi Avcı’nın her nasılsa terör örgütü ile irtibatlı olduğu, yazdığı kitaptan sonra ortaya çıkarılmıştır” dedi

Hangi örgütün üyesi?

“Pekala şüpheli hangi örgütün üyesidir?” diye soran Akçay, Hanefi Avcı’nın kitap nedeniyle hem Devrimci Karargah örgütüne yardımdan hem de Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan tutuklandığını belirtti. Başkan Akçay, muhalefet şerhini şöyle sürdürdü: “Bu konumdaki bir insanın bu şekilde tutuklanması mantıken mümkün müdür? değildir. Hukuken mümkün müdür, değildir. Yazılan kitabın içeriğini beğenmeyebilirsiniz. Doğru değildir. Abartılıdır. Yalandır, diye düşünülebilir. Ama sonuçta şüphelinin kendi fikir ve düşünceleridir. İnsanlar bir kitabı yazarken başkalarından da yardım alabilirler. Bu kitapta alınmış mıdır? Alınmamış mıdır? Şu anda bir şey söylemek mümkün değildir. Bir an için yardım alındığını kabul etsek sonuç değişir mi? değişmez. Çünkü bir insanın bir kitabı yazarken araştırma yapması, başka insanlardan yardım alması doğaldır ve herhangi bir suç oluşturmaz. Kaldı ki şüpheli kitabın kendisinin yazdığını açık ve net olarak belirtmekte, yardım ettiği belirtilen Nedim Şener de yardım etmediğini belirtmektedir. Bunun aksine de dosyada herhangi bir şey yoktur. Kaldı ki yardım ettiğini kabul etsek bile ne Nedim Şener ne de Hanefi Avcı’nın bir terör örgütünün üyesi olduğuna dair mahkemelerden verilmiş herhangi bir mahkumiyet kararı da bulunmamaktadır.”

Kitaptaki iddialar...

“Günümüzde Ergenekon soruşturması ve diğer kamuoyuna mal olan soruşturmalarda pek çok isimsiz ihbar mektupları, e-mailler ve CD’lere dayanılarak işlem yapılmaktadır. Ancak soruşturmalarda bu kadar hassas davranan savcılık ve emniyet birimleri bu kitapta yazılan sayfalarca iddiaların doğru olup olmadığı konusunda herhangi bir araştırma ve soruşturma yapmamıştır.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler