HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk şehit oldu

Dün Mardin'in Derik İlçesi'nde Hükümet Konağı'nda yapılan saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün bu sabah şehit haberi geldi

Mardin'in Derik İlçesi'nde dün Hükümet Konağı'nda, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu bildirdi. Şehit kaymakamın acılı babası terörü lanetledi, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun" dedi.

"TERÖRÜN OLUMSUZ ETKİSİNİ KALDIRACAĞIZ"

Derik Belediye Başkanlığı'nda da kayyum olarak atanan Safitürk, yaptığı açıklamada belediye hizmetleriyle terörün olumsuz etkisini tamamen ortadan kaldıracaklarını söylemişti. Kaymakam Safitürk, PKK'nın açtığı hendekleri kapatmak için önemli kararları hayata geçirmişti. PKK'lıların kazdığı çukurların kapatılması için belediye işçi göndermeyince, Kaymakam Safitürk dışarıdan getirttiği işçilerle çukurları kapattırmıştı. Safitürk, ilçenin parke taşlı cadde ve sokakları patlayıcı tuzaklanmasını önlemek için 'asfalt' projesini de geliştirmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Derik Kaymakamlığı kısa sürede kritik noktalar asfaltlayarak, bomba tuzaklamalarının önüne geçmişti.

ŞEHİT KAYMAKAMIN BABASINDAN İLK AÇIKLAMA

Şehit kaymakam Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörü lanetledi. Oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Safitürk, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin" diye konuştu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da hastaneye gelerek, aileye başsağlığı diledi.

'ŞAHİT OLUN' BELGESELİNDE İLÇEYİ ANLATMIŞTI

Safitürk, güvelik Uzmanı Mete Yarar'ın TRT için yaptığı 'Şahit Olun' belgeselinde ailesiyle birlikte kameraların önüne çıkmış, ilçede yaşananları anlatmıştı.

35 YAŞINDAKİ KAYMAKAM SAFİTÜRK BU SABAH SAAT 07.46'DA ŞEHİT OLDU

Saldırının ardından önce Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nakledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, tedaviye alındı. 35 yaşındaki Kaymakam Safitürk, doktorların tüm çabasına karşın bu sabah saat 07.46'da şehit oldu.Kaymakam Safitürk'ün cenazesi otopsi için morga konuldu.

MEMLEKETİ SAKARYA'YA GÖNDERİLECEK

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya'ya gönderilecek.

DERİK'TE EYP'Yİ MAKAM ODASINA KOYMUŞLAR

Mardin'in Derik İlçesinde Kaymakamlıkta el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kaymakam ile birlikte 5 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcının önceden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün makam odasına konulduğu ve burada uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi. Patlamadan sonra gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da olduğu 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorguları sürüyor. Kaymakam Safitürk'ü, Kızıltepe Devlet Hastanesinden Gaziantep'e sevk edilmeden önce ziyaret eden Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Derik ilçemizde Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edildi buradaki tedavisinden sonra da Gaziantep'e sevki yapıldı" dedi.

KAYMAKAM AMELİYAT EDİLDİ

Dün Mardin'in Derik İlçesi'nde terör örgütü PKK'lıların el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Gaziantep'te tedaviye alındığı Doktor Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi. Kaymakam Safitürk, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Bu sabah ise şehit haberi geldi.

25 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Öte yandan, saldırının ardından ilçe genelinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sürüyor. İlçede gözaltı sayısı 38'e yükselirken, şüphelilerden 13'ü İlçe Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 25 şüpheli ise Mardin Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

KAYMAKAM, 3 GÜN DERİK'TE YOKTU

Dün makamında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve bu sabah tedavi gördüğü Gaziantep'te hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün saldırıdan 3 gün önce İçişleri Bakanlığı'nın Belediyelere kayyum olarak atanan mülki idare amirleri ile ilgili toplantısına katılmak için Ankara'ya gittiği ve dün gelip göreve başladığı öğrenildi.

BOMBADA İKİ İHTİMAL

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, bombalı saldırı ile ilgili iki ihtimal üzerinde duruyor. Birinci ihtimal; Kaymakam ilçe dışında iken patlayıcı bir çanta içerisinde makam odasına konuldu ve dün Safitürk makamda iken uzaktan kumanda ile patlatıldı. İkinci ihtimalin ise; Kaymakam bulunmadığı sırada kendisine patlayıcı hediye paketi şeklinde kargo ile gönderildi ve paket açılırken patlama meydana geldi.

KAYMAKAM, 11 EYLÜL'DE KAYYUM OLARAK ATANMIŞTI

Derik Kaymakamlık makamında dün el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül'de 28 belediye yapılan görevlendirmeler sırasında, eş başkanları görevden alınan Derik ilçe Belediyesine kayyum olarak atanmıştı. Şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, daha önce bölgede 2013 ile 2015 yılları arasında Bingöl'ün Kığı ilçesinde Kaymakamlık yapmıştı.

_

ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK KİMDİR?_

1981 yılında Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde doğan Muhammed Fatih Safitürk 2004 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng) Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında Ulaştırma Bakanlığı, Savunma Sekreterliği (memur) görevinde bulunan Safitürk, 2006-2008: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü (Uzm. Yrd.) olarak görev yaptı. Safitürk 2009 yılında Kastamonu Küre Kaymakam vekili 2010 yılında University of Exeter, Politics, (Yüksek Lisans) tamamladıktan sonra 2011-2013 yıllarında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 yıllarında Bingöl Kiğı Kaymakamlığı görevlerini yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin'in Derik Kaymakamlığına atandı. Muhammet Fatih Safitürk evli ve bir çocuk babası. Şehit Kaymakam Safitürk'ün eşinin de öğretmen olduğu belirtildi.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler