HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin Derik'te kaymakamlık binasında patlama

Mardin‘in Derik ilçesi’nde Kaymakamlık binasında patlama meydana geldi. Düzenlenen saldırıda kaymakam dahil yaralılar olduğu öğrenildi.

Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınlarında terör örgütü tarafından saldırı düzenlendi. DHA, haberi "kaymakamın makam odası önünde canlı bomba saldırısı" olarak duyurdu. Gelen son dakika bilgisine göre olayda yaralılar olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

CANLI BOMBA MI?

Alınan bilgiye göre, olay, saat 12.15 sıralarında, Derik ilçesi kaymakamlık lojmanlarında meydana geldi. PKK'lı teröristler tarafından kaymakamlık binasına saldırı düzenlendi. Saldırının binadaki canlı bombanın kendisini patlatmasıyla gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Doğan Haber Ajansı, haberi "kaymakamın makam odası önünde canlı bomba saldırısı" olarak verdi. Olayın ardından lojmanda bulunan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Yaralıların olduğu bölgeye ambulanslar sevk edildi. Yaralıların arasında İlçe Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün de olduğu öğrenildi.

5 KİŞİ YARALANDI

Yaralılar arasında, İlçe Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün de olduğu öğrenildi.

Safitürk, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırıda Safitürk'ün 2 koruma polisi ve 2 vatandaşın da yaralandığı belirtildi.

Saldırının ardından lojmanda bulunan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaralanan Derik Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk’ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara'ya naklinin planlandığı belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: "Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda Kaymakam ile birlikte 3 kişi yaralanmıştır."

VALİ ZİYARET ETTİ

Vali Yaman, Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören Kaymakam Safitürk'ü ziyaret etti.

OPERASYON BAŞLATILDI

Olaydan sonra güvenlik güçleri bölgeyi çembere alarak operasyon başlattı. Patlamadan sonra ilçe merkezinin giriş ve çıkışları kapatıldı.

Kaymakamlık binası ve çevresinde bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntüleri toplanarak incelemeye alındı.

(AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler