HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin ve Diyarbakır'da patlama: 8 ölü

Mardin'in Kızıltepe ilçesi ve Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, 2 büyük patlama meydana geldi. Saldırılarda 1 polis şehit oldu. 7 sivilin hayatını kaybettiği olaylarda 32 de yaralı var.

Hainler 2 şehri daha kana buladı. Mardin ve Diyarbakır'da akşam saatlerinde patlamalar meydana geldi. Mardin'deki saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 sivil yaşamını yitirdi. Diyarbakır'daki saldırıda ise 5 sivil hayatını kaybetti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sur'daki saldırıya ilişkin "Sur’da 4 sivil hayatını kaybetmiş, 5 polis memurumuz hafif yaralı" açıklamasında bulundu. Diyarbakır Valiliği ise, "İlk belirlemelere göre; 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.

İlk kötü haber Mardin’den geldi. Kızıltepe ilçesinde, devlet hastanesi yakınlarında büyük patlama yaşandı. Polis aracının geçtiği sırada çevrede yüzlerce sivilin bulunduğu yerde uzaktan kumandalı bombanın patlatıldığı ortaya çıktı.

Saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 sivil yaşamını yitirdi.

YARALILAR HASTANELERE TAŞINDI

Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin’deki hastanelere götürüldü. Durumları ağır olan 5'i polis 30 yaralının tedavisi sürüyor.

Mardin Valiliği, "Menfur saldırı sonucunda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 5 polis memurumuz ve 15 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği, Kızıltepe ilçesinde bugün saat 18.30 sularında gerçekleştirilen bombalı saldırı hakkında açıklama yayımladı. Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde, Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Menfur saldırı sonucunda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 5 polis memurumuz ve 15 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmış olup fail veya faillerin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan Polis memurumuza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

BÜYÜK HASAR VAR

Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü.

Patlamanın olduğu yerde büyük çukur açıldığı dikkati çekerken, bölge güvenlik kordonu altına alınarak inceleme başlatıldı.

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

1,5 TON BOMBA KULLANILMIŞ

Mardin'in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu, 2 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği olayda teröristlerin 1 buçuk ton bomba kullandığı tespit edildi.

Diyarbakır'da da patlama yaşandı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki Ongözlü Köprüsü yakınlarında patlama meydana geldi.

​ **VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI** Diyarbakır Valiliği, "İlk belirlemelere göre; 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır" ifadelerini kullandı. Diyarbakır Valiliği bugün saat 19.15 sularında On Gözlü Köprü civarında gerçekleştirilen bombalı saldırı hakkında açıklama yayımladı. Terör saldırısına ilişkin valilik açıklamasında şunlar kaydedildi: ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1570548/640xauto.jpg) "Çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i Polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1570549/640xauto.jpg) Yaralı polis ve vatandaşların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1570550/640xauto.jpg) Diyarbakır'da, olay yerine 30'dan fazla ambulans gönderildi. **Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre’den patlamaya ilişkin açıklama** Patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başsavcı Güre, "Olay yeri inceleme ekipleri çalışmasını sürdürüyor. Bombalı araç saldırısında, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybedenlerin arasında çocuklar da var" dedi. **CESET PARÇALARI ARANIYOR** Karanlığın çökmesi nedeniyle olay yeri inceleme ekipleri, burada özel ışıklarla delil ve çevreye saçılan ceset parçalarını aramaya devam ediyor. Bulunan ceset parçaları da ambulanslarla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülüyor. AJANSLAR
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler