HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin ve Şırnak'tan gelen haberler yürek yaktı: 10 şehit

Terör örgütü PKK, Şırnak-Uludere karayolunda güvenliği sağlayan askeri time roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. 6 Mehmetçik şehit oldu. Mardin Derik’teki patlamada ise 4 Mehmetçik şehit oldu.

Şırnak - Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, dün saat 14.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından önce roketatar, sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma bölgesine çok sayıda ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Çatışmada 1 PKK’lı terörist de öldürüldü. Çatışmanın halen sürdüğü belirtilirken, yaralanan asker Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede çatışma ile birlikte başlayan operasyonun ise hava destekli genişletilerek sürdüğü bildirildi.

MİNİBÜS GEÇERKEN BOMBA PATLADI

Mardin Kızıltepe-Derik karayolunun Derik ilçesi yakınlarındaki Tepedağı köyü civarına içinde görevden dönen ve ilçe jandarma komutanlığına gittikleri belirtilen asker ile geçici köy korucularını taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında, PKK'lılarca daha önce yola döşenen patlayıcı, dün 09.20 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Saldırıda minibüs yoldan çıkıp şarampole yuvarlanırken, yaralanan 4 korucu ve 6 asker Derik ve Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş (22), Jandarma Uzman Çavuşlar Enes Kaya (26), Sedat Yıldız (28), Mustafa Alpaslan (28) kurtarılamayarak şehit oldu. 4 asker ve 2 korucunun tedavisi sürüyor. Olay yerinde patlamanın etkisiyle geniş bir çukur açılırken, Kızıltepe-Derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı.

Enes Kaya

ASKERE GİTMEDEN DUVARA BAYRAK

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya’nın Konya’nın Ilgın ilçesi, Beykonak Mahallesi Abaz Yaylası’nda oturan annesi Gülcan ve babası Şükrü Kaya’ya, acı haber Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüsnü Duran tarafından verildi. Şehit Kaya’nın bekar ve ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu belirtildi. Haberin duyulmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş, taziyelerini iletmek için evin önünde toplandı. Evin girişindeki duvarda, Enes Kaya askere gitmeden kırmızı ve beyaz boya ile çizilen “ay-yıldız” dikkati çekti. Şehit Kaya’nın cenazesi bugün toprağa verilecek.

Mustafa Alpaslan

BAYRAMDA EVLENECEKTİ İZİN ALAMADI

Nişanlı olan şehit Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan’ın acı haberi memleketi Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Turgutlu Mahallesi’ndeki baba evine ulaştı. Baba İsmail ile anne Fikriye Alpaslan oğullarının şehit olduğunu duyunca fenalık geçirdi. 8 kardeş olan Mustafa Alpaslan’ın önümüzdeki hafta izne geleceği ve nişanlısı Yasemin ile 8 Ekim’de düğün yapmaya hazırlandığı belirtildi. Yakınları, şehit uzman çavuşun Kurban Bayramı’nda düğün yapmayı planladığını, ancak izin alamayınca tarihi 8 Ekim’e ertelediğini söyledi.

Sedat Yıldız

TEK KATLI KERPİÇ EVDE BAYRAKLI YAS

Şehit Uzman Çavuş Sedat Yıldız’ın acı haberi memleketi Osmaniye’deki ailesini yasa boğdu. Bekar olan 28 yaşındaki Sedat Yıldız’ın Toprakkale ilçesi Göçmenler Mahallesi’ndeki tek katlı kerpiç baba evine gelen askeri yetkililere babası Fahri ile annesi Kafiye Yıldız’ın Adana’nın Yumurtalık ilçesinde olduğu söylendi. Buradaki yakınlarına acı haber verilirken anne ve babası da Yumurtalık ilçesinden alınıp, Osmaniye’ye getirildi. 2 kardeş olduğu belirtilen Sedat Yıldız’ın yakınları ve komşuları kerpiç evin duvarına bayrak asıp bahçeyi süpürerek hazırlık yaptı.

Ömer Faruk Darbaş

İZNE BEKLERKEN ŞEHİT HABERİ GELDİ

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş’ın acı haberi memleketi Çorum’da yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin emekli babası Zekeriya Darbaş ve ev hanımı annesi Müberra Darbaş izine ayrılacak olan oğullarını görmeyi beklerken, şehit haberini alan aile yıkıldı. Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş’ın liseyi bitirdikten sonra astsubaylığı tercih ettiği ve 3 yıl önce göreve başladığı belirtildi. Şehit Çavuş Darbaş’ın ağabeyi Emrah Darbaş’ın da Diyarbakır’da polis memuru olarak görev yaptığı ifade edildi.

KIRMIZI BAYRAKLA YATAN MUSTAFA'M

ŞEHİT Mustafa Alpaslan’ın 75 yaşındaki annesi Fikriye Alpaslan, komşuları ve kızları ile birlikte ağıtlar yakıp, “Mardin’in dağlarında şehit düşen Mustafa’m, kırmızı kanlara boyanıp da kırmızı bayrakla yatan Mustafa’m” diye feryat etti. 78 yaşındaki baba İsmail Alpaslan, “Oğlumu dün rüyamda gördüm hemen telefonla aradım. 'Oğlum seni rüyamda gördüm bir durum mu var' diye sordum. O da 'baba hiçbir şey yok merak etmeyin, isterseniz bir durum varsa hemen geleyim' dedi” diye konuştu.

Tolga Özdinç

2 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

ŞIRNAK’ta PKK’lı teröristlerin askeri kontrol noktasına düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç’in (26) memleketi Adana’daki baba evi, acı haberle yasa büründü. Baba Hakkı Özdinç ve anne Havva Özdinç ile şehidin 2 aylık eşi Funda Özdinç sinir krizleri geçirdi. Şehit uzman çavuş Özdinç’in anne ve babası ile eşine hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Acı haberi alan yakınları ve komşuları da taziye için baba evine akın etti. Şehit evi ile bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı. Özdinç, yaklaşık bir yıldır Şırnak’ta görev yapıyordu. / Gökhan KESKİNCİ/DHA/ADANA


Süleyman Güneri

EN BÜYÜK HAYALİ OTOMOBİL ALMAKTI

ŞIRNAK’ta şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Güneri’nin (23) Aydın’ın Çine İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Jandarma Özel Harekât’ta görevli iki yıllık uzman çavuş olan Güner’in baba evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi. Eve Türk bayrakları asılırken, Güneri’nin şehit olduğu haberini alan yakınları, komşuları ve sevenleri babaevine akın etti. Şehit Güneri’nin Batman’da vatani görevini yapan tek kardeşi Tayfun Güneri’nin terhisine 35 gün kaldığı bildirildi. Şehit uzman çavuş Güneri’nin en büyük hayalinin ise otomobil almak olduğu belirtildi. / Sezgin MADRAN-Cem ULUCAN/DHA/AYDIN

Mehmet Alda

10 GÜN ÖNCE NİŞANLANDI

ŞIRNAK’ta şehit olan 6 askerden biri, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Alda’nın (23) acı haberi, Melikgazi İlçesi Osmanlı Mahallesi Altınlı Sokak’ta yaşayan ailesine ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberi, yetkililer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde anne Kiraz Alda’ya verildi. İnşaat işçisi olan baba Ömer Alda ise acı haberi çalışmak için gittiği Rize’de aldı. Ailenin 4 çocuğundan biri olan, bir yıllık uzman çavuş Mehmet Alda’nın 10 gün önce Aslı Alda ile nişanlanmıştı. Şehit Alda sosyal paylaşım sitesinden yaptığı son paylaşımda, “Cennet koktu yine her yer. Çünkü şehit düştü asker. Şehidimiz var” paylaşımı dikkat çekti. / Olcay DÜZGÜN/DHA/KAYSERİ

AFYON'UN ŞEHİDİ

ŞırnakK’ta terörist saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Yunus Çiçek’in (22) acı haberi Afyonkarahisar’daki baba ocağına ulaştı. Şehit Yunus Çiçek’in merkez Fakipaşa Mahallesi’nde oturan Havva ve Yılmaz Çiçek çifti, oğullarının şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu belirtilen şehit astsubay Çiçek’in 2 kardeşi olduğu kaydedildi. Şehit Jandarma Astsubay Yunus Çiçek’in cenazesi yarın Gedik Ahmet Paşa Camii’nde düzenlenecek tören ardından toprağa verilecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler