HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin’de 1 askeri şehit eden 3 terörist ölü ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şehit Astsubay Üstçavuş İlker Düzova (Atmaca-4) Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne büyük darbe vurdu.

Mardin’de 1 askeri şehit eden 3 terörist ölü ele geçirildi

Mardin’de bir askeri şehit eden 3 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 13 Kasım 2015 tarihinden itibaren Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde öz yönetim ilanı birlikte mahalle girişleri ve caddelerin kapatıldığı belirtilerek, kazılan hendeklerin mayın/el yapımı patlayıcılar ile tuzaklandığı ve güvenlik güçlerine karşı silahlı saldırı faaliyetlerine gerçekleştirildiği vurgulandı.

2 Aralık 2015 tarihinde Mardin'in Artuklu ilçesi Meydanbaşı mevkiinde askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi esnasında mayın/EYP'li saldırı sonucunda 1 askeri personelin şehit olduğu hatırlatılarak, 6 Aralık 2015 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesi Duruca Mahallesi bölgesinde askeri aracın geçişi esnasında mayın/EYP patlatılması sonucu 6 askeri personelin de yaralandığı bildirildi. Bu olaylara karıştıkları değerlendirilen teröristlerden sözde Mardin eyalet yapılanması içerisinde Ömeryan alanında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK'ya mensup 3 teröristin 9 Aralık 2015 tarihinde saat 14.45 sıralarında Mardin/Nusaybin kuzeyi Serikanya Mahallesi bölgesinde icra edilen operasyonda güvenlik güçleri ile girdikleri silahlı çatışma sonucunda silah, teçhizat ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilerek, ölü ele geçirildiği ifade edildi.

JETLER VURDU, ASKERLER GİRDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken, Şırnak'ın Besta-Dereler mevkiinde bulunan PKK kampı ve örgüt tarafından mühimmat deposu olarak kullanılan sözde PKK mezarlığı düzenlenen hava operasyonuyla yerle bir edildi.

Teröristlere ait sığınak, mağara, silah mevzileri ve mühimmat deposu olarak kullanılan sözde mezarlıkların bombalanması saniye saniye kameralara yansıdı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. PKK'ya büyük darbelerin vurulduğu operasyonların biri de Şırnak'ın Besta-Dereler mevkiinde gerçekleşti. Daha önce istihbaratı alınan ve terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen mağara, sığınak, silah mevzileri ve sözde mezarlık olarak kullanılan mühimmat depoları bölgeye düzenlenen hava operasyonuyla yerle bir edildi.

İŞTE O ANLAR:

Tespit edilen koordinatlar hava operasyonuyla bombalandı. 6 Aralık tarihinde düzenlenen operasyonla PKK'nın kullandığı bir çok mağara, sığınak, silah mevzileri ile sözde mezarlıklar bombalanarak kullanılmaz hale getirildi.

PKK KAMPI YERLE BİR EDİLDİ

Düzenlenen hava harekatında bombardımana tutulan Besta-Dereler mevkiindeki sözde mezarlığın terör örgütü PKK tarafından kamp olarak kullanıldığı ve mezar olarak dizayn edilen yerlerde ise mühimmatların gizlendiği tespit edildi. Başarılı bir operasyon düzenleyen Mehmetçik, terör örgütünün kampı ile mühimmat depolarını yerle bir ederken, operasyonda 2 teröristin de sağ olarak ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonda bombardıman anı ise kameralara saniye saniye yansıdı.

BİNGÖL'DE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

BingölL'ün Genç İlçesi Servi Köyü'nde düzenlenen operasyonda, PKK'lılara ait 4 sığınak bulundu.

Sığanaklar içerisinde, çok sayıda patlayıcı madde ve yapımında kullanılan malzemeler, yaşam, sağlık ve gıda maddesi bulundu.

Bingöl Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, Genç İlçesi Servi Köyü Harami Tepe Mevkii'nde icra edilen 'Şehit Teğmen Emre Operasyonu' kapsamında, örgüte ait 4 sığınak bulunduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı unsurlarımız tarafından 9 Aralık 2015 tarihinde Genç İlçesi Servi Köyü Harami Tepesi Mekvi'inde icra edilen Şehit Teğmen Emre AS-15 operasyonu esnasında 4 adet sığınak tespit edilmiştir. Ortaya çıkarılan sığınaklar içerisinde, aşağıda belirtilen malzemeler bulunmuştur;3 kilo TNT, 200 metre kablo, 2 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 adet piknik tüpü, 1 adet akü, 5 kilo amonyum nitrat, 8 adet büyük pil, 10 çift spor ayakkabısı, 1 adet çadır (6 metrelik), 3 adet isimsiz kitap, 1 adet bildiri, 50 kilo un, 20 kilo tuz, 20 kilo pirinç, 20 kilo salça, 15 kilo maya, 5 kilo kuru fasulye, 4 adet çaydanlık, 10 kilo makarna, 5 adet şemsiye, 8 adet panço, 8 adet terörist kıyafeti (Leşkeri), 8 adet sırt çantası, 10 kilo çivi, 10 kilo tahin helva, 2 adet testere, 1 adet balyoz, 1 adet kazma, 1 adet kürek, 3 adet keser, 1 adet el makası, 1 adet mangal ızgarası, 1 top fotokopi kağıdı, 7 adet koli bandı, 200 metre ip, 1 adet güneş paneli ele geçirilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızında desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

MEHMETÇİK -18 DERECEDE PKK'YA KABUS OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri, ‘Şht.P.Uzm.Çvş.Kürşat Güneş’ operasyonu ile kışı geçirmek için sığınaklara çekilen bölücü terör örgütü mensuplarına-18 derecede, 40 cm kar altında nefes aldırmadı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, gelen bir istihbaratı değerlendirerek operasyon kararı aldığı belirtildi.

Raporda, Yazlıca (Herekol) Dağı Akmeşe ve Kurt Deresi bölgesinde bazı teröristlerin kışa hazırlık kapsamında yığınaklanma faaliyeti yaptıkları, özellikle il ve ilçelerde gittikçe yoğunlaşan operasyonların bu yerleşim yerlerinde kış boyunca barınamayacakları düşüncesine sahip oldukları, terör örgütü elebaşı Murat Karayılan’dan, en azından kış süresince hayatlarını fazla riske atmadan bu süreyi dağlarda barınarak geçirme, baharın gelişiyle tekrar il ve ilçelere inme yönünde talimat aldıkları öğrenildiği kaydedildi.

Bunun üzerine il ve ilçelerde zor duruma düşen ve dağlara sığınmak isteyen teröristleri buralarda da barındırmamak üzere süratle operasyon hazırlıkları başlatıldığı vurgulanarak, yoğun olarak yağan kara rağmen birliklerin araziye sevk edildikleri bildirildi.

Bu kapsamda 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt İl J.K.lığı unsurlarının katılımı ile Yazlıca (Herekol) Dağı Akmeşe ve Kurt Deresi bölgesinde 03-05 Aralık 2015 tarihleri arasında ‘Şht.P.Uzm.Çvş.Kürşat Güneş’ operasyonu icra edildiği ifade edildi.

Operasyon kapsamında son derece zor hava şartlarında -18 derece hava sıcaklığı ve 40 cm. kar altında komandolar, söz konusu bölgeye yaya olarak sızma harekatı gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek, bölgede iki gün boyunca aralıksız olarak icra edilen temas araması faaliyeti esnasında üç büyük sığınak tespit edildiği kaydedildi.

Sığınaklara girildiğinde teröristlerin birkaç gün öncesine kadar buralarda mağaraların hazırlanması maksadıyla yaşam sürdükleri anlaşıldığı belirtilerek bulunan yaşam malzemelerinin (80 kg un, 50 kg küp şeker, 40 kg makarna, 15 kg tahin helvası vb..) olay yerinde imha edildiği bildirildi.

Zor hava ve arazi koşullarında temas aramasını tamamlayan birliklerin üs bölgelerine vukuatsız olarak döndüğü açıklandı.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler