HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de askere hain saldırı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde Ilısu Barajı’nın güvenliğini sağlayan askerlere ateş açılması sonucu çatışma çıktı

Mardin'de askere hain saldırı

Bölgedeki çatışma sürüyor. Edinilen bilgiye göre, saat 18.25 sıralarında Dargeçit ilçesi kırsalında bulunan Ilısu Barajı’nın güvenliğini sağlayan Jandarma ekiplerine bir grup terörist tarafından ateş açıldı. Jandarmanın da karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Çatışmanın sürdüğü bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildi.

DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMA

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik semtinde güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunanPKK'lılara, polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma bölgesine takviye özel harekat timleri ile ambulanslar sevk edildi. Bir süre devam eden çatışmada 3 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.

3 PKK’LI KIRSALDAN GELMİŞ

Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen PKK’lının kırsaldan eylem yapmak için kente geldiği ve güvenlik güçlerinin takibinde olduğu belirtildi.

Kentte polis ve askerlere yönelik eylem hazırlığında oldukları belirtilen PKK’lıların izini süren polis öğlen saatlerinde Şehitlik Semti’nde oldukları bilgisini aldı.

Bölgeye giden polis ekiplerine ateş açılması üzerine çıkan çatışmada 3 PKK’lı öldürüldü.

Öldürülen PKK’lılar üzerinde yapılan aramada 3 tabanca, 1 el bombası ile koltuk altında silah taşımak için kılıf ele geçirildi.

Yapılan çalışmalarda öldürülen PKK’lılara kentte rehberlik yaptıkları belirlenen 3 kişi de gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler