HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Nusaybin, Kızıltepe ve Mazıdağı ilçelerindeki bazı alanlar, 18 Ağustos'tan itibaren 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde terör eylemlerinin kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilemeye başladığı, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarından mahrum bırakılan vatandaşların mağduriyet yaşadıkları bildirildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanması, huzur ve güven ortamının sürmesi, devletin ve milletin her türlü terör tehdidi ve saldırıdan korunmaları amacıyla bazı bölgelerin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği kaydedilen açıklamada, emniyet ve asayiş için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nusaybin sınırlarında bulunan Dibek Dağı ve Kilisedüzü sırtı, Hemeşin Deresi ve Havşapkayası Tepe, Panavamira Tepe ve Variboşa Tepe ile Mazıdağı ve Kızıltepe ilçe sınırındaki Şengil Tepe mevkisi, 18 Ağustos-1 Eylül'de 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla yasaklanmıştır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler