HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de belediyeden, DEDAŞ'a kaçak bina misillemesi

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü binasının kaçak olduğunu ve binayı yıkacaklarını söyledi.

Mardin'de belediyeden, DEDAŞ'a kaçak bina misillemesi

Mardin'de, DEDAŞ'ın borçlardan dolayı Mardin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye ait tesislerinde elektrik kesintisi uygulamasına misilleme geldi. Merkez Artuklu Belediye Başkanı DBP'li Emin Irmak, DEDAŞ binasının kaçak olduğunu belirterek, çalışma yaptıklarını ve yıkım kararı alacaklarını söyledi.

Gerilimi tırmandıran olaydan fotoğraflar için TIKLAYIN

Mardin merkez ve ilçelerine içme suyu sağlayan pompa istasyonlarındaki enerjiyi borçtan dolayı kesen DEDAŞ ile Mardin Büyükşehir Belediyesi arasındaki, 'su ve elektrik kesintisi' savaşı sürüyor. Şehrin susuz kalması nedeniyle anonslarla su kesintisinin DEDAŞ'ın uygulamasından kaynaklandığını ifade eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, DEDAŞ il binasının önünde altyapı çalışması gerekçesi ile hendek kazdıktan sonra bugün de il binasını yıkım kararı aldı.

Kanal kazısının bugün de devam ettiği DEDAŞ il binasına girilemezken, Belediye çok sayıda iş makinesini binanın girişine konuşlandırdı. Polis, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet şube ekipleri ile DEDAŞ'ın girişinde önlem aldı.

"IŞİD BİLE SU HAVZALARINA SU BARAJLARINA DOKUNMADI"

Gazetecilere bir açıklamada bulunun merkez Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, gerek Türkiye’de, gerek dünyada emsali ve benzeri görülmeyen insanlık suçunu içeren bir uygulama söz konusu olduğunu ifade ederek, "Kaldı ki, dünyamızda hayvanlar bile susuz bırakılmazken, Belediyelerimizin su pompalarının elektriği kesilerek insanlarımız susuzluk ile karşı karşıya bırakılmıştır. Hepiniz bilirsiniz ki su hayattır. Suyun olmadığı yerde hayatta söz konusu değildir. Yani ilgili kurum Mardin halkının hayatına kelepçe vurmuştur. Biz bu durumu kınıyoruz ve hepinizin bildiği üzere dünyada yapılan savaşlarda bile en azılı ve insanlık suçu işleyen terör örgütleri bile işgal ettiği alanlarda su havzalarına ve suya dokunmamışlardır. Bunun örneği Musul'da da vardır ve dünyanın birçok yerinde de vardır. Aslında burada halk bir bütün olarak cezalandırılmıştır. Biz halk olarak enerjimize, toprağımıza ve suyumuza sahip çıkmanın zamanı çoktan gelip geçmiştir. Biz enerjimize suyumuza ve toprağımıza halkımız ile birlikte çıkmaya devam edeceğiz ve bu konuda asla geri adım atmayacağız" dedi.

"DEDAŞ BİNASINI YIKACAĞIZ"

DEDAŞ il binasının kaçak olduğu yönünde daha önceki dönemlerde de çalışmalar yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Irmak, "Binanın kaçak olduğu tespit edilmiştir. Şu anda çalışmalarımız devam etmektedir. Kaçak olduğuna ilişkin tahliye zaptımız tebliğ edilmiştir. Bu konuda önümüzdeki süreç içerisinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Gerek savcılık boyutu, gerek yıkım kararı gerek para cezası yani imar mevzuatının gereklilikleri. Bütünü ile yerine getirilecektir. Bu konuda tavrımız nettir. Özellikle eğer kamu kurumları veya bu tür büyük göz önünde bulunan ve devletin tahsildarlığını yapan kurumların veya şirketlerin binalarının kaçak olması bir kere yüz kızartıcı bir eylem biçimidir. İmara aykırı hangi kaçak yapı varsa DEDAŞ binası da olsa onu yıkacağız" dedi.

TEHLİKELİ BİR GİDİŞAT

Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Türkiye’de gerek devlete, gerek ise başka kurumlara en az borcu olan Belediyelerin DBP'li Belediyeler olduğunu vurgulayarak, "Bugün eğer kamu kurumları ve devlete ya da özel şirketlere Belediyelerin borçlarını ön plana çıkartırsak sadece İzmit'in, Ankara'nın borcu, Türkiye bütçesinin yarısına eşdeğerdir. Bütün Belediyelerin şu veya bu şekilde borçları söz konusudur. Bu maksadı aşma halkımızı ve insanları cezalandırma yöntemidir. Bunun bir borçla direk alakasının olduğunu ben düşünmüyorum. Eğer bu kurum bu şirket eğer ilgili devlet kurumları bunlara halkımızın tansiyonunu ölçme niyetinde iseler, bu çok tehlikeli bir gidişattır. Halk her şeyi kabul eder ama suyundan toprağından enerjisinden vazgeçmez" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler