HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de bir terörist yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir kadın teröristin yakalandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, TSK'nın günlük faaliyetlerine, yurt içi olaylara ve sınır olaylarına yer verildi.

Buna göre, yurt içinde, bölücü terör örgütü mensubu bir kadın terörist, Mardin Derik'te silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı.

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist, Diyarbakır Hani'de, Hani Orman İşletme Şefliğine ait bir aracı gasbetti.

Bölücü terör örgütüne müzahir 25-30 kişilik bir grup tarafından Diyarbakır Hani'de, Kaymakamlık, PTT ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binaları ile Hürriyet İlkokulu, imam hatip lisesi ve halk eğitim merkezine eş zamanlı olarak molotofkokteyli ve ses bombası ile saldırıda bulunuldu. Söz konusu kamu binaları ve okullarda maddi hasar meydana geldi.

TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin açıklamasına göre de Hava Kuvvetleri Komutanlığınca 4 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Bu arada dün Yunanistan'a ait bir adet C-130 uçak, saat 19.11'de 40 saniye süre ile KKTC hava sahasını ihlal etti.

Türkiye-Suriye sınırında, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı (Hatay) Şehit Çavuş Murat Özeker ve Ziyaret Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen, 750 metre uzunluğunda boru hattı ve 3 sal tespit edildi.

Boru hattı ve sallar Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı (Hatay) Ziyaret Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen 4 sal da Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler