HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin’de çatışma

Mardin kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 3 PKK'lı öldürüldü, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Mardin’de çatışma

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Ömerli-Nusaybin-Midyat kırsalında PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda 3 teröristin öldürüldüğü kaydedildi. PKK'lılara yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 3 kişinin de gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, ayrıca 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 13 adet Kaleşnikof piyade tüfeğine ait dolu şarjör, bir adet gece görüş dürbünü, bomba yapımında kullanılan 200 kg amonyum nitrat, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, bir adet tuzaklanmış tüp, 29 adet hücum yeleği ve çok sayıda muhtelif giyim, yaşam, sıhhiye malzemesi ele geçirildiği aktarıldı.

Açıklamada, operasyon bölgesinde sığınak olarak kullanılan 7 ayrı mağaranın tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

NUSAYBİN’DE 7 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin Valiliği, Nusaybin’de 7 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesindeki Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde 6 Aralık 2015 Pazar günü saat 07.00 itibari ile başlatılan sokağa çıkma yasağının 9 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 17.00’den itibaren kaldırıldığını hatırlatarak yasak süresince yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi.Yasak boyunca düzenlenen operasyonlarda 7 PKK’lı teröristin öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, 3 PKK’lının da yaralandığı belirtildi. Operasyonlarda 2 adet Kaleşnikof marka silah ve bu silahlara ait 4 adet fişek ile bir adet roketatar silahının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, 8 adet barikat ve hendeğin de kapatıldığı aktarıldı. 5 adet tuzaklama bomba düzeneğinin kontrollü olarak imha edildiği ifade edilen açıklamada, barikat olarak kullanılan bir TIR’ın da kaldırıldığı belirtildi.

PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırılarda 1 polis memurunun şehit olduğu hatırlatılan açıklamada, 8 polis memurunun operasyonlar sırasında yaralandığının bilgisi verildi. Yapılan saldırılarda 3 şahsın hayatını kaybettiği, 6 şahıs da yaralandığı belirtilen açıklamada, 3 adet tuzaklanmış bombanın ise patlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

ÖMERYAN DAĞI OPERASYONU

Mardin Valiliği tarafından, Ömeryan Dağı'nda yapılan operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 'İlimiz Ömerli, Midyat, Nusaybin kırsalında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 09 Aralık 2015 tarihinde güvenlik kuvvetlerimizce bir operasyon icra edilmiş olup icra edilen operasyon sonucunda; 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 3 şahıs gözaltına alınmıştır. Ayrıca icra edilen operasyonda; 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 13 adet kaleşnikof piyade tüfeğine ait dolu şarjör, 1 adet gece görüş dürbünü, bomba yapımında kullanılan 200 kilo amonyum nitrat, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, 1 adet tuzaklanmış tüp, 29 adet hücum yeleği, çok sayıda muhtelif giyim, yaşam ve sıhhiye malzemesi ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinde sığınak olarak kullanılan 7 ayrı mağara tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Güvenlik kuvvetlerimizce kamu düzeninin tesisi ve vatandaşlarımızın huzurunun temini için operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir.'

O BÖLGEDE BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLMUŞTU

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün çıkan çatışmada Özel Harekat polisi 38 yaşındaki Mesut Demirkan şehit olmuştu. Şehit polis bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Nusaybin’de düzenlenen tören sonrasında uçakla Merzifon Havalimanı’na getirilen şehidin cenazesi, daha sonra helallik alınması için karayoluyla Boğabağı Köyü’ne götürüldü.

Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu baba ocağına getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Burada alınan helalliğin ardından cenaze omuzlarda köy meydanına taşındı.

KIZI VE OĞLU UĞURLADI

Cenazenin taşınması sırasında tabutun arkasından yürüyen şehidin 8 yaşındaki kızı Rabia ve bir yakınının omuzunda duran 3 yaşındaki oğlu Abdullah Kaan, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin 64 yaşındaki babası Abdullah Demirkan ve eşi 38 yaşındaki Zehra Demirkan’da güçlükle ayakta durabildi.

Cenaze köy meydanına getirildikten sonra Çorum Müftüsü Ahmet Akın tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından şehidin cenazesi Boğabağı Köy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehidin cenazesi toprağa verilirken, mesai arkadaşları tarafından havaya 2 el saygı atışı yapıldı.

Cenaze törenine Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Yarbay Ahmet Akın, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler