HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de elektrik kesintisi eylemi

Mardin'de çiftçiler, elektrik kesintilerini protesto için akşam saatlerinde, Mardin'i Kızıltepe ve Şanlıurfa'ya bağlayan karayolunu ulaşıma kapattı.

Mardin'de elektrik kesintisi eylemi

KIZILTEPE,(Mardin),(DHA) -Derik İlçesi yakınlarındaki Üçyol'da 6 saat süren eylem sonunda güvenlik görevlileri ile çiftçiler arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında kafasına gaz bombası fişeği isabet eden 2 çiftçi yaralandı.

KIZILTEPE OLAYSIZ PROTESTO

Sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle düzenli sulama yapamadıkları için ürünlerinin kuruduğunu ve sürekli karanlıkta yaşadıklarını öne süren çiftçiler, sorun çözülünceye kadar eylemlere devam edeceklerini söyledi. Kızıltepe Kaymakamı izinli olduğu için vekaleten Yeşilli Kaymakamı Müfit Gültekin, Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapatan çiftçileri ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Gültekin, yetkilerle görüştüğünü ve bir saate kadar kesik olan elektriklerin verileceğini, bunun için yolu açmalarını istedi. Yaklaşık bir saat süren ikna çabası ve elektriğin de verilmesiyle yol ulaşıma açıldı.Eylem süresince yolda çift yönlü olarak uzun araç kuyruğu oluştu.

MUHTAR ERBEYİ: EYLEMLERİMİZ HER GÜN DEVAM EDECEK

Kızıltepe Sevimli Mahallesi Muhtarı Mikail Erbeyi, DEDAŞ ile anlaşmak istediklerini belirterek, "Biz anlaşmak istiyoruz. Ancak bizi de kurtaracak bir rakam üzerinde anlaşmak istiyoruz. Ama maalesef söz verildiği halde, biz ödeyelim dediğimiz halde dikkate alınmadı. Yani DEDAŞ bunu bilsin, biz hiç bir zaman geri adım atmayacağız. Bizi kurtaracak bir fiyat verilmeden kesinlikle bu eylemlerimize her gün devam edeceğiz ve gittikçe çoğalacağız" dedi.

ÇİFTÇİLER DERİK'TE JANDARMA VE POLİSLE ÇATIŞTI

Mardin'in Derik ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan D-4 ve E-90 ile tarihi İpek Yolu'nun kesiştiği Üçyol mevkiinde saat 15.00'de başlayan, çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto eylemi, akşam saat 21.00'e kadar sürdü. Yaklaşık 5 bin çiftçinin katıldığı eylemde, karayolu taşlardan barikat yapılarak ulaşıma kapatıldı. 6 saat süren eylem nedeniyle yolun her iki yönünde onlarca kilometrelik araç kuyruğu oluştu. KAYMAKAM ÇELİK: KANUN DIŞI HAREKETLERDE BULUNUYORSUNUZ

Saatler süren eylem öncesinde güvenlik yetkilileri, önce çiftçilerle konuşarak ikna etmeye çalıştı. Derik Kaymakamı Ahmet Demirci olmadığı için vekaleten görev yapan Mazıdağı İlçe Kaymakamı Fırat Çelik, gündüz saatlerinde olay yerine gelerek çiftçilerle görüştü. Ancak çiftçileri ikna edemeyen Kaymakam Çelik, "Siz kanun dışı hareketlerde bulunuyorsunuz. Elimizden bir şey gelmiyor. Biz bir şey yapamayız. Elektrik dağıtımı özel firmanın elindedir. Bu yüzden bir şey yapamıyoruz" dedikten sonra bölgeden ayrıldı.

ÇİFTÇİLER ÇAĞIRDI VALİ GELMEDİ

İkna olmayan çiftçiler, eylemlerine devam etti. Daha sonra jandarma ve polis ekipleri çiftçilerle görüşerek izinsiz gösteriye son vermelerini istedi. Ancak, tüm uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar eden çiftçiler, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'in olay yerine gelmesini istedi. Ancak saatler süren bekleyiş sonunda Vali Taşkesen'in gelmemesi üzerine jandarma ve polis çiftçilere gaz bombalı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Yaklaşık 4 saat süren müdahale sırasında çiftçiler de güvenlik güçlerine taş attı.

2 KİŞİ KAFASINA İSABET EDEN GAZ FİŞEĞİYLE YARALANDI

Olaylar sırasında çiftçilerden İdris Samur (35) ve Musa Bulut'un (26) kafalarına gaz bombası fişeği isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Yaralıların Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Olaylar sırasında bir polise ait kaskı ele geçiren çiftçiler, kaskı ateşe atarak yaktığı görüldü. Çiftçilerin saat 21.20'de eylemlerine son vererek dağıldığı öğrenildi. Barikatların kaldırılmasıyla da yol ulaşıma açıldı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler