HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de göndere PKK flaması asan gruba sert müdahale

HDP ve DBP'nin Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlediği miting öncesinde olaylar çıktı.

Mardin'de göndere PKK flaması asan gruba sert müdahale

Polis, belediye binasının önündeki göndere terör örgütü PKK flaması asarak, Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba, sert müdahalede bulundu.

Müdahale sırasında belediye binasında bekleyen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri içeride mahsur kaldı.

HDP ve DBP Mardin İl Örgütleri tarafından, Kızıltepe ilçesinde "Darbeye karşı demokratik halk buluşması” sloganı ile miting düzenlendi. Tepe Başı Mahallesi'nde bulunan belediye binası bahçesinde düzenlenen mitinge, çok sayıda kişi katıldı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Genel Merkez yöneticileri ve milletvekillerinin de katılması planlanan miting öncesinde olaylar çıktı.

ÖCALAN LEHİNE SLOGAN ATILDI

HDP'lilerin platforma çıkmasının beklendiği sıralarda, kitle içerisinde bulunan bir grup tarafından, belediye binasının önünde bulunan göndere terör örgütü PKK flaması asıldı. Grup, daha sonra ise terör örgütünün İmralı'da bulunan elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

Miting nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, flamanın indirilmesini istedi. Ancak grup, polisin bu uyarısını dikkate almadı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından grup dağılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ BELEDİYE BİNASINDA MAHSUR KALDI

Müdahale sırasında belediye binasında bulunan Eş Genel Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ ile HDP'li milletvekilleri ve DBP'li yöneticiler, belediye binasında mahsur kaldı.

İlçede gerginlik sürüyor.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler