HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de YPG malzemesi yakalandı

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde polisin düzenlediği operasyonda Suriye’de PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye götürülmek üzere hazırlanan malzemeler yakaladı.

Mardin'de YPG malzemesi yakalandı

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde polisin düzenlediği operasyonda Suriye’de PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye götürülmek üzere hazırlanan ve güvenlik güçleri tarafından kullanılan çok sayıda pantolon, gömlek, palaska, kelepçe ve düdük ele geçirildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Nusaybin İlçesi’nde Suriye’deki YPG’lilere götürülmek üzere hazırlanan malzemelerin ele geçirildiği açıklandı. Açıklamada, Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube görevlilerinin PKK/KCK terör örgütünün Suriye’deki yapılanması konumundaki PYD’nin silahlı kanadı YPG içerisinde faaliyet gösteren, 30 yaşındaki S.S.’nin İstanbul’dan temin edilen malzemeleri Nusaybin İlçesi’nde bir adreste tuttuğuna dair bilgilere ulaştı.

Bu malzemelerin önümüzdeki günlerde Suriye’deki örgüt üyelerine gönderilmeye çalışılacağına dair bilgiler elde edilmesi üzerine; 17 Şubat 2014 tarihinde bu kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Şahsın ikametinde yapılan aramada Suriye ülkesinde bulunan örgüt mensuplarına gönderilmek üzere paketlenmiş şekilde ve güvenlik güçleri tarafından kullanılan çok sayıda pantolon, gömlek, palaska, şapka, kelepçe, kelepçe kılıfı ve düdük ele geçirilmiştir. Söz konusu şahıs 18.02.2014 günü hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim edilmiştir."

haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler