HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'in Suriye sınırında askeri hareketlilik

Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, Mardin'in Suriye sınırında bulunan Nusaybin ilçesinde de askeri hareketlilik var.

NUSAYBİN (Mardin), (DHA) - Kürtlerin denetiminde bulunan Sınır kesimine zırhlı araçlan konuşlandırılırken namlular Kamışlı'ya çevrildi.

Kobani'ye IŞİD'in düzenlediği saldırıları protesto etmek ve YPG'ye destek vermek amacıyla 4 gün boyunca olayların sürdüğü Suriye'nin Kamışlı ilçesinin karşısındaki Mardin'in Nusaybin ilçesinde, son günlerde yaşanan askeri hareketlilik dikkat çekiyor. Suriye'de yaşamını yitiren bir YPG'linin getirildiği Nusaybin'de düzenlenen cenaze töreninden sonra olaylar çıkmıştı. Kamışlı'ya geçmek için binlerce kişi sınıra akın ederek tel örgüleri aşıp, oradan gelenlerle bir araya gelmişti. Olaylar sırasında sınırda bulunan askeri nöbet kulübesinin üzerine çıkan bazı göstericiler ise buraya Öcalan posterleri ile PKK ve YPG flamaları asmıştı.

Kamışlı sınırındaki bu gerginlik üzerine bölgedeki askeri birliklerde bulunan zırhlılar, sınır kesimine sevk edildi. Nusaybin ilçesindeki sınır kesiminde konuşlandırılan onlarca tank, top ve kariyerin namlularını Kamışlı ilçesine çevirmesi ise dikkat çekti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler