HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Marmara Denizi’ne bir damla atıksu akmayacak'

Topbaş, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin de 2016 Yılında tamamlanmasıyla birlikte “Marmara Denizi’ne bir damla atıksu akmayacak” dedi.

'Marmara Denizi’ne bir damla atıksu akmayacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Dr. Dursun Atilla Altay basın mensupları ve milletvekilleri ile birlikte yapımı devam eden Selimpaşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Proje ve çalışmalar hakkında İSKİ Genel Müdürü Dr. Dursun Atilla Altay’dan bilgi alan Başkan Kadir Topbaş, bölgede yapımı devam eden Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri tamamlandığında Marmara Sahillerinin çok daha sağlıklı olacağını belirterek, şöyle konuştu;

“Yaptığımız bu tesisler devreye girdiği zaman buradaki sahillerde artık gerçek anlamda mavi bayraklı sahiller ortaya çıkacak. Bu sahillerde kimse denize girmekten endişe etmeyecek. Vatandaşlarımıza bu güzelliği yaşatıyoruz. Bu üç arıtma tesisi için yapılan tünel ve kolektörler sayesinde Marmara Denizi’ne İstanbul’dan bir damla atıksu gitmeyecek. Bütün havzadaki atıksular toplanarak dev tünellerle ileri biyolojik arıtma tesislerine aktarılacak. Arıtılan sular bahçe sulamada ve sanayide kullanılabilecek kaliteye gelecek. Eskiden dereleri açık kanal kabul etmişlerdi. Birileri bu dereleri kirletti biz bunları temizliyoruz. Bunlar bir vizyon meselesi, geleceği görme meselesidir”.

Konuşmasında daha önce açıkladığı denizden içmesuyu temin edilmesiyle ilgili çalışmalara da değinen Kadir Topbaş, “Biz şimdi yapalım ki bu teknoloji bir model olarak ülkemize gelsin. Üniversitelerimiz eğitim yapsın, teknik adamlar yetiştirsinler. Biz bu çalışmaları İstanbul’un barajları doluyken yapalım ki başkaları laf etmesin. ‘Vay su bitiyor o yüzden yapıyorlar’ demesinler. Çok şükür rabbim bize rahmetini verdi, bugün barajlarımız dolu su sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

Basın gezisinde daha sonra Kadir Topbaş, beton pompasının butona basarak çalıştırılmasını halkı temsilen milletvekiline bıraktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler