HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmara Üniversitesi'nde jüri üyelerine mülakat soruşturması

Marmara Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde iddiaya göre, üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler Doktora Programı için başvuran ve ALES puanı 100 üzerinden 92, Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ise 98 olan bir öğrenciye mülakat sonucu 100 üzerinden 5 puan verildi. Üniversiteden yapılan duyuruda, sınavlarda görev alan jüri üyeleri hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Marmara Üniversitesi'nde jüri üyelerine mülakat soruşturması

Marmara Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde bazı doktora ve yüksek lisans için yapılan mülakatlarda başarılı adaylara düşük puan verildiği iddia edildi. Üniversite ise yaptığı açıklamada gerekçesini belirtmeden Uluslararası İlişkiler ile Uluslararası Politik Ekonomi Doktora Programı’nın ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon Sinema Anabilim Dalı Sinema Tezli Yüksek Lisans Programı’nın bilgi değerlendirme ve mülakat sınavlarının iptal edildiğini duyurdu.

Buna göre sınavlar, rektörlük tarafından oluşturulacak jüri tarafından yeniden yapılacak.

Üniversiteden yapılan duyuruda, “İptal edilen lisansüstü sınavlarda görev alan jüri üyeleri hakkında Yükseköğretim Kanunu çerçevesinde soruşturma başlatılmıştır” denildi.

İddiaya göre, üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler Doktora Programı için başvuran ve Akademik Personel Seçme Sınavı (ALES) puanı 100 üzerinden 92, Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ise 98 olan bir öğrenciye mülakat sonucu 100 üzerinden 5 puan verildi.

Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı İktisat Bölümü’nde de yüksek lisans için yapılan mülakatta 15 öğrenciye 100 üzerinden 100 puan verildiği öne sürüldü. Aynı enstitüde Sinema Yüksek Lisans Programı’nda da ALES’ten yüksek puan alan, diploma notu yüksek olan bazı adaylara mülakatta sadece 1 puan verildiği de iddia edildi.


En Çok Aranan Haberler