HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmara'da korkutan deprem

İstanbul'da Marmara Denizi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Marmara'da korkutan deprem

Dün saat 17:45'te yaşanan depremin büyüklüğünü Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ise 4 olarak duyurdu. Saat 18:36'da aynı noktada 3.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verdiği bilgiye göre saat 17.45’te merkez üssü Marmara Denizi’nin doğusu olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara Denizi zeminin 6.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İstanbul’da hissedildi. Kısa süreli korkuya neden olan depremde hasar meydana gelmedi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi’nden yapılan açıklamaya göre ise merkez üssü Marmara Denizi olan depremin büyüklüğü ise 4.0 olarak ölçüldü.

AFAD depremin en yakın 5 yerleşim yerine uzaklığını şöyle sıraladı:

İstanbul Avcılar: 19.06 km, Küçükçekmece: 20.21 km, Büyükçekmece Yakuplu: 21.23 km, Bahçelievler: 21.66 km, Beylikdüzü: 21.79 km

Euro-Med Sismoloji Merkezi, ise depremin 12 km derinlikte meydana geldiğini, merkez üssünün İstanbul'un 25 kilometre güneybatısında, Büyükçekmece açıklarında olduğunu bildirmişti.

AYNI NOKTADA ART ARDA DEPREMLER

Marmara Denizinde 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından 3.1 ve 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 17.45’te, merkez üssü Marmara Denizi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7.7 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı, İstanbul ve çevresinde hissedildi. Marmara Denizi merkezli saat 18.36’da 3.1, saat 19.04’te de 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı.

Uzmanı Marmara açıklarındaki depremi yorumladı

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Okan Tüysüz Marmara açıklarında akşam saatlerinde gerçekleşen 4.2 şiddetindeki depremin daha büyük bir depremi tetikleyeceğinin söylenemeyeceğini belirtti.

İşte NTV’ye konuşan Tüysüz’ün açıklamaları: Depremin olduğu yer Büyükçekmece Gölü'nün hemen açıkları. Bu depremler bize fayın diri olduğunu gösteriyor. Fayın üzerinde hareket olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz yıllardaki depremlere baktığımızda 4 - 4,5 depremler olup arkasından küçük depremler oluyor. Bu depremin çok önemli bir deprem olmadığı kanaatindeyim.

Ama Marmara denizinde tıpkı bugün 4'ün olduğu gibi daha büyük bir deprem olacak ve hasar yaratacaktır. Mutlaka depreme karşı hazır olmamız gerekiyor. Bir gün tıpkı 4'ün olduğu gibi belki 6 belki 7 belki daha büyük bir depremle karşılaşabiliriz.

Kandilli sitesi çöktü

Deprem hakkında bilgi almak için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün internet sitesine girenler hata mesajıyla karşılaştı.

Kandilli rasathanesi depremin 7,7 km derinlikte meydana geldiğini ve büyüklüğünün 4,2 olduğunu açıkladı. Euro-Med Sismoloji Merkezi ise, 12 km derinlikte gerçekleşen depremin merkez üssünün İstanbul'un 25 kilometre güneybatısında, olduğunu bildirdi.

SOSYAL MEDYADA DEPREM PAYLAŞIMLARI


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler