HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaray'da su sızıntısı

Marmaray projesi hizmete girmeden önce birçok mühendis güvenlikle ilgili kaygılarını dile getirmiş, hatta konuyla ilgili protesto eylemleri dahi yapılmıştı.

29 Ekim’de açılışı yapılan Marmaray’da aynı hafta içinde birçok aksaklık olmuş ve ulaşım durdurulmuştu.

Ancak Marmaray’da ortaya çıkan son görüntüler, güvenlikle ilgili inanılmaz bir sorunu ortaya çıkardı. Görüntülerde Marmaray'ın içine bazı bölgelerden su sızdığı net bir şekilde görülüyor.

soL Portal'ın elde ettiği görüntülere göre, Marmaray'daki kuzey kısım, alt 10. segmentte su kaçağı bulunuyor. Diğer kaçak ise, yine kuzey kısım segment 13'te.

TCDD yalanladı

Marmaray’ın su sızdırdığı iddiaları üzerine açıklama yapan TCDD, iddiaları yalanladı.

Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, “Marmaray’ın su sızdırdığı iddiaları gerçek dışıdır. İddia edildiği gibi, Marmaray’da 13 no.lu bir segment bulunmamaktadır. Herhangi bir şekilde sistemde su sızıntısı söz konusu değildir” denildi.

Görüntülerin ardından sosyal medyada da konuyla ilgili yorumlar paylaşıldı. İşte o yorumlardan bazıları:

-eğer deniz suyu sızıntısı ise 1-2 güne kalmaz tünelin çökeceği anlamına gelir. çünkü, denizin 60 metre altındaki tünele uygulanan basınç ortalama 7.18323 kg-cm2'dir. yani santimetreye 7 kilo basınç binmektedir, ki 1 metrekare alana ne basınç uygulandığını siz hesaplayın.

-zemin suyu kaynaklı olabilir ama marmaray'da tünellerin ek noktalarında deniz suyu sızıntısı olması da beklenmedik bir şey değil.

-suyun nereye gideceğini bilmemesi sonucu gerçekleşen olaydır. zamanla öğrenip yolunu değiştirecek ve marmaray'dan uzak duracaktır. (ekşi sözlük)

Tüm haberler


En Çok Aranan Haberler