HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaris sağanak yağmura teslim oldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, gece aralıkla devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Marmaris sağanak yağmura teslim oldu

Çarşı Polis Merkezi, bir banka ile çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını olurken, Azmak Deresi'nde bağlı 17 balıkçı teknesi sulara gömüldü.

Marmaris İlçesi'nde, dün saat 20.00 sıralarında başlayan yağmur gece geç saatlerde şiddetini artırdı. Aralıkla devam eden sağanak yağmur nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı ve Kordon Caddesi sular altında kaldı. Tıkalı rögarlar taşarken Tepe ve Sarıana Mahallesi'nde cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Çarşı Polis Merkezi, bir banka, çok sayıda iş yeri ve evde su baskını yaşandı. Park halindeki araçlar su ile dolarken motosikletler diz boyunu aşan sularda yüzdü.

Yat Limanı'nda bulunan Azmak Deresi'nde 17 balıkçı teknesi sulara gömüldü. Bir bölüm esnaf dükkanlarına dolan suları kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı. Bir bankanın müdür yardımcısı telefonla belediye ekiplerini aramasına rağmen gelmemesine isyan etti. Bazı esnaf, su basan dükkanlarının durumunu cep telefonları ile çekti, kimi vatandaşlar ise öz çekim yaptı. Şiddetli yağmur nedeniyle Marmaris-İçmeler 5'inci kilometresi, Marmaris-Muğla 7'inci kilometresi ve Marmaris- Turunç 3'üncü kilometresinde karayoluna düşen kaya parçaları trafiğin kapanmasına neden oldu. Belediye ekipleri, yağmurun kısa süre dinmesiyle Kordon Caddesi ve Tepe Mahallesi'nde bulunan tüm rögarları açarak suları tahliye etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri su altında kalan Çarşı Polis Merkezi'ni tahliye etmek için seferber oldu. Düşen kaya parçaları nedeniyle kapanan yollar trafiğe kısa sürede trafiğe açıldı. Sağanak yağışın bugün de etkili olacağı belirtildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler