HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaris'in adına 'Gazi' eklenebilir

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi Belma Satır, Meclis'e teklif gelmesi halinde Marmaris'e 'Gazi' unvanının verilebileceğini söyledi.

Komisyon Sözcüsü Mihrimah Belma Satır, Marmaris'in tarihte ve darbe girişimi gecesinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, Marmaris'e de "Gazi" unvanının verilebileceğini söyledi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve Komisyon Başkanı Reşat Petek, Başkan Vekili Selçuk Özdağ, sözcü Mihrimah Belma Satır ile komisyon üyeleri Ravza Kavakçı Kan, Hüseyin Kocabıyık, Burhanettin Ünsal ve Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulduğu ve 2 polisin şehit düştüğü saldırının gerçekleştiği otelde incelemelerde bulunmak üzere Marmaris'e geldi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, otel sahibi Serkan Yazıcı'nın da eşlik ettiği komisyon üyeleri, o gece yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Komisyon üyeleri ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yaptığı Grand Yazıcı Mares Otel'deki villada, ardından 30 metre mesafedeki çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Mehmet Şahin'in kaldığı odada inceleme yaparak saldırı hakkında detaylı bilgi aldı.

MARMARİS'İN ADI DEĞİŞEBİLİR

15 Temmuz darbe girişimi araştırma komisyonunda yer alan İstanbul Milletvekili Belma Satır, Marmaris halkının 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini söyleyerek, “Marmaris’in adı değiştirilerek Gazi Marmaris’ olabilir. Ben bununla ilgili kanun teklifine imza atarım. Televizyonlarda izledik, burada açıklamaları dinledik. Yerinde görünce çok daha fazla etkileniyoruz. Allah bir daha bize böyle bir gece yaşatmasın. Dolayısı ile o gece Sayın Cumhurbaşkanımızın o gece buradan sağ çıkmasaydı bunun faturası çok çok daha ağır olacaktı. Dolayısı ile Marmaris kalbimizde 15 Temmuz için önemli. Biz komisyon olarak bu ismin arkasında dururuz” derken, komisyon üyelerinin tamamı bu kanun teklifine imza atacaklarını açıkladılar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler