HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaris’te etkili yağış su taşkınlarına yol açtı

Muğla'nın Marmaris İlçesinde, dün geceden bu yanaetkili olan şiddetli yağış nedeniyle kent merkezinde bazı ev ve işyerlerini su bastı.

İlçede iki saat süren sağanak yağmur caddeleri göle çevirirken aşırı yağış nedeniyle karayolunda zincirleme trafik kazası meydana geldi, çevre köylerde de sera ve tarım arazileri sular altında kaldı.

İlçede akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur gece boyunca etkili oldu. Armutalan ve Kemeraltı mahallelerinde sitelerin istinat duvarları göçerkenişyeri veevleri su bastı. Yaklaşık iki saat boyunca devam eden gök gürültülü sağanak dolayısıyla Atatürk, Yunus Nadi ve Yeni Datça Yolu caddelerinde su birikintileri oluştu, rögarlar taştı. Yayaların ve sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan su birikintileri nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Yeni Datça Yolu üzerinde dört aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana gelirken, siteler bölgesinde de elektrik trafosunda yangın çıktı. Yunus Nadi ketenci kavşağı ve Kemal Seyfettin Elgin bulvarındaki yağmur kanalları taşarak karayolunu göle çevirdi. Marmaris Belediyesi ekipleri de tıkanan su kanallarını açmaya çalıştı, iş yerlerine dolan suların tahliye edilmesinde vatandaşlara yardımcı oldu. Ekipler caddeleri kaplayan çamur tabakasını temizlemek için çalıştı. İlçede gök gürültülü sağanağın yarın da devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Öte yandan dün geceden bu yana etkili olan sağanak yağış, ilçenin çevre mahallerinde de etkili oldu. Karacasöğüt mahallesinde sebze seralarını su basarken denizde bir çok küçük tekne karaya sürüklendi. Değirmenyanı ve Hisarönü mahallesinde ise tarım arazileri sular altında kaldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler