HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaris'te kayıp 6 kişi bulundu

Muğla'nın Marmaris İlçesi Gökbel Mevkii'ndeki Kara Dağ'a çıkan 2'si kadın 7 kişiden 6'sı AKUT ve Jandarma ekiplerinin çalışması sonucu bulundu.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Gökbel Mevkii'ndeki Kara Dağ'a çıkan 2'si kadın 7 kişiden 6'sı AKUT ve Jandarma ekiplerinince dağdan indirildi.

Marmaris İlçesi'nde bağlı Beldibi Beldesi Gökbel Mevkii'nde bulunan bin 200 metre yükseklikteki Kara Dağ'a gitmek için, bugün sabah saatlerinde, 2'si kadın 7 kişi yola çıktı. Doğa sever grup, dağın 900 metre yüksekliğinden manzaradan bakabilmek için, sık ormanlarla kaplı patika yoldan ilerlemeye başladı. Kendilerine belirlediği noktaya ilerleyen grup, birbirlerinden koparak farklı güzergahlarda tırmanışını sürdürdü. Sarp kayalıkların ve uçurumun bulunduğu tepeye, gruptan sadece 3 kişi, havanın kararmaya başladığı saatlerde ulaşabildi. Bir süre dağın eteğinde arkadaşlarının gelmesini bekleyen 3 kişi, diğerlerinden haber alamayınca meraklandı. Bu 3 kişi, Marmaris Jandarma Komutanlığı ve Marmaris AKUT ekiplerine telefonla arayarak durumu bildirdi.

Gökbel Mevkii'ne gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ve AKUT ekipleri Kara Dağ'a tırmanışa geçti. Ekipler tarafından 3 kişi tırmanış sırasında bulundu. Güzargah üzerinde saat 20.00'de bulunan 3 kişi ile yetkililere ihbarda bulunan diğer 3 doğa sever olmak üzere 6 kişi için dağdan indirme çalışması başlatıldı. 6 kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Marmaris Vergi Dairesi'nde memur olarak çalıştığı, isminin Elvan olduğu belirtilen evli ve iki çocuk annesi olan gruptaki kayıp son kişinin hala arandığı kaydedildi. 6 kişiyi dağdan indirmeye çalışan jandarma ve AKUT ekipleri kayıp olan son kişinin de bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Kayıp olan kadın için sürdürülen çalışmalara 2'si çoban 8 köylünün de katıldığı belirtildi.

AKUT gönüllüsü Acil Tıp Uzmanı Doktor Mehmet Aziz Tunç, "2'si kadın 7 kişi Gökbel Mevkii'nde bulunan Karadağ'a sabah saatlerinde yürüyüşe geçmişler. Grup birbirlerinden koparak dağın eteğine ulaşmak için tırmanışa geçmiş. Arkadaşlarının kaybolduğunu anlayan kişiler güvenlik kuvvetlerini ve AKUT ekibini telefonla aramış. Jandarma ve Akut ekipleriyle yaptığımız çalışma sonucu hava karardıktan sonra 6 kişiye ulaştık. Sağlık durumları çok iyi. Marmaris Vergi Dairesinde memur olarak çalışan Elvan isimli bir kadının kayıp olduğu öğrenildi. Köylüler ve bizler dağın çeşitli noktalarından arama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kurtarılan altı kişinin Marmaris'e getirilmesi yaklaşık 5 saat sürebilir" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler