HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maskeli cinayet zanlıları havalimanında operasyonla yakalandı

Büyükçekmece'de dün akşam amcaları İmam Önkol’u çapraz ateşe tutarak öldüren üç kardeşten ikisi Atatürk Havalimanında düzenlenen bir operasyonla yakalandı

Polisin Avukat ve Psikolog olan iki şüpheliyi Batum’a gidecekleri uçağı, kalkışa hazırlanır kendurdurduğu ve uçağa düzenlediği operasyonla gözaltına alındığı ortaya çıktı. Olaydan sonra otomobilinin içinde tabanca ve kar maskeleri ile yakalanan diğer avukat şüpheliyle birlikte Cinayet Büro Amirliğinde sorgulan şüpheliler “Susma” haklarını kullanarak cinayeti neden işlediklerini söylemedi. Öldürülen İmam Önkol’un ailesiyle görüşen polis ise “Alacak verecek meselesi yüzünden olmuş olabilir” cevabı aldığı öğrenildi.

ÇARPRAZ ATEŞE TUTULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Büyükçekmece, Atatürk mahallesi, Soydan sokak üzerinde dün akşam saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda emlakçılık yapan İmam Önkol bir marketten çıktıktan sonra gri renkli bir otomobilden inen iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kar maskesi taktıkları öğrenilen şüpheliler İmam Önkol’u çapraz ateşe alarak kurşun yağdırdı. Aldığı kurşun yaraları İmam Önkol yere yığılırken saldırganlar olaydan sonra geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Çevreden yetişen vatandaşlar tarafından özel bir hastaneye kaldırılan İmam Önkol, saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İLK ŞÜPHELİ VE SİLAHLAR BİR OTOMOBİLİN İÇİNDE YAKALANDI

Olayın duyulması üzerine harekete geçen polis plakası tespit edilen saldırganların otomobilini yakalamak için harekete geçti. Otomobil çevredeki tüm kavşakları kesen polis ekipleri tarafından kısa süre sonra durduruldu. Polis direksiyondaki kişinin kimliğini kontrol ettikten sonra araçta arama yapmak isteyince, direksiyondaki şüpheli avukat olduğunu söyleyip aracı aratmak istemedi. Ancak bir Cinayet soruşturması yaptıklarını söyleyen polisler, savcılıktan aldıkları talimatla araçta arama yaptı. Otomobilde olayda kullanıldığı tahmin edilen 2 adet tabanca ve 4 adet kar maskesi bulununca şüpheli Mikail Ö. gözaltına alındı.

ATATÜRK HAVALİMANINDA MÜTHİŞ OPERASYON

Polis saldırı sırasında araçta bulunan iki kişinin bir süre önce araçtan indiğini tespit edince müthiş bir takip başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Şüphelilerin bir uçakla Batum’a kaçacakları bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine şüphelilerin uçağa bineceği öğrenilen Atatürk Havalimanında büyük bir operasyon başlatıldı. Polis havalimanın bütün giriş ve çıkışlarını tutarak şüphelileri aramaya başladı. Ancak yapılan bilgisayar kontrolünde Şüphelilerin Türk Hava Yollarının Batum’a giden uçağına biniş yaptıkları öğrenildi.

UÇAK KALKIŞA GİDERKEN DURDURULDU

Bunun üzerine körükten ayrılarak Apron’da kalkış sırasında giden uçağın pilotu ile telsiz irtibatı kurularak durum anlatıldı. Havalimanı uçuş kulesine çıkan polis ekipleri pilotla konuşarak “Uçağınızda cinayet suçundan aranan iki kişi var. Kesinlikle kalkış yapmayın” dedi. Bunun üzerine kuleden uçağa “Yolculara teknik bir arıza oldu” anonsu yapılarak havalimanın tenha bir yerine gitmesi için talimat verildi.

POLİS UÇAĞA OPERASYON YAPTI

Uçağın söylenen yere ulaşmasının ardından çevresi polisler tarafından çevrilen uçağa operasyon düzenlendi. Uçağa giren polis ekipleri koltuklarında oturan cinayet olayıyla ilgili aranan Avukat Murat Ö.(41), ile Psikolog kardeşi Abdülkadir Ö.(34)’yü gözaltına aldı.

SEBEBİNİ SÖYLEMEDİLER

Şüpheli 3 kardeş Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek İmam Önkol’un öldürülmesiyle ilgili sorguya alındı.

Ancak şüphelilerin “Susma” haklarını kullanarak şu ana kadar ifade vermedikleri öğrenildi. Şüphelilerin kullandığı ve bir akrabalarına ait araçta bulunan 2 adet tabanca incelenmek üzere kriminal polis laboratuarına gönderilirken, kar maskeleri üzerinde de DNA incelemesi yapılacağı öğrenildi.

AİLE ALACAK VERECEK MESELESİ OLABİLİR DEDİ

Yetkililer öldürülen İmam Önkol’un ailesiyle yapılan görüşmelerde olayın sebebinin bir alacak verecek meselesi yüzünden olmuş olabileceği bilgisine ulaşıldığını belirtirken şüphelilerle ilgili Cumhuriyet savcılığından ek gözetim izni alındı.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü söylediler.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler