HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Mavi liste'deki PKK'lı terörist öldürüldü

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesindeki operasyonda, aralarında terör örgütünün PKK’nın sözde Mardin sorumlusunun da bulunduğu 5 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

'Mavi liste'deki PKK'lı terörist öldürüldü

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde güvenlik güçlerinin PKK’ya yönelik hava destekli operasyonunda, aralarında bölücü örgütün ’Mavi Listede’ aranan sözde Mardin sorumlusunun da bulunduğu 5 terörist ölü ele geçirildi.

Sabah saatlerinde Nusaybin’e bağlı Akarsu, Koruköy, Yavruköy ve Küçükkardeş mahalleleriyle birlikte sokağa çıkma yasağının ardından Büyükkardeş Mahallesi kırsalında tespit edilen PKK’lı grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

İnsansız hava araçlarının tespit ettiği PKK’lı grubun bulunduğu bölge havadan ateş altına alındı. Daha sonra karadan da jandarma ve polis özel harekat timlerinin sevk edildiği bölgede PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Öğlen saatlerine kadar süren çatışmada, 5 terörist öldürüldü.

Ölü ele geçirilen teröristler arasında ’Mavi listede’ 300 bin lira ödülle aranan ve örgütün sözde Mardin sorumlusu olan ’Seyit Reşo’ kod adlı PKK’lı Hasan Turan’ın da bulunduğu açıklandı. Teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçti.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Nusaybin ilçesi Büyükkardeş Mahallesi mevkiinde bugün icra edilen Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Gündüz Operasyonu'nda, aralarında Mardin sorumlularının da olduğu değerlendirilen 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bununla birlikte, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Uzi marka makinalı tabanca, 1 adet tabanca, 8 adet EYP devre düzeneği, 2 adet el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın, huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerin kararlılıkla devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler