HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maytap, küçük ömer'in ciğerini parçaladı

Bursa'da marketten aldığı cipse yapışık promosyon olarak satılan maytabı dişleriyle çıkarmak isterken yutan 8 yaşındaki ilköğretim öğrencisi ölüm kalım savaşı veriyor.

Maytap, küçük ömer'in ciğerini parçaladı

BURSA (İHA) - Yuttuğu maytap yüzünden ciğerleri yara olan ve her dakika dahada büyüyen Ömer Faruk Elitok Bursa'daki hastanelerde tedavi şansı kalmayınca donörü annesi ile birlikte helikopter ambulansla karaciğer nakli yapılmak üzere İzmir Ege Üniversitesi'ne götürüldü.

Alınan bilgiye göre, olay 2 gün önce Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Adem (30), Ülkü (25) Elitok çiftinin minik oğlu Ömer Faruk Elitok marketten aldığı cipse yapışık halde promosyon olarak satılan patlayıcı oyuncağın küçük maytaplarını dişleriyle sökmeye çalışırken yanlışlıkla yuttu. Akşam üzeri fenalaşan Ömer annesi Ülkü Elitok'a maytabı yanlışlıkla yuttuğunu anlattı. Bunun üzerine aile oğullarını Çekirge Devlet Hastanesi Acil Servisine getirdi. Burada midesi yıkanan Ömer'in yuttuğu maddenin zehirli olduğu karaciğer ve böbreklerine her geçen dakika zarar verdiği tespit edildi. Bunun üzerine minik Ömer'i kurtarmak için sağlık seferberliği başladı. Hastane görevlileri Ege Ünversitesiyle görüşerek minik Ömer'in durumunu anlattı. Ömer'e karaciğer nakli

gerekebileciğinin bildirilmesinin ardından Anne Ülkü Elitok'tan kan örnekleri alındı. 112 ambulansıyla afet yönetim merkezine getirilen minik Ömer buradan ambulans helikopterle İzmir'e götürüldü. Helikoptere bindirilmeden önce sedyeye bağlanan minik Ömer uzun süre korkudan ağladı. Ömer'i helikopterin pilotu ve doktorlar teselli etti. Baba Adem Elitok minik oğlunu elinden tutup helikopter ambulansa kadar yolcu etti. Genç adam helikopter havalandıktan sonra eşi ve minik oğlunun ardından gözyaşı döktü.

Acılı baba bu tür oyuncakların çocuklar için sakıncalı olduğunu belirterek cips şirektinden davacı olacağını söyledi. Ayrıca Adem Elitok, Ege Üniversitesinde Ömer'e ilaç tedavisi uygulandığı kendisine donör olan annesi ile kanlarının tuttuğu annesinin ciğerinden parça alınıp Ömer'e nakledileceğini belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler