HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilim ve Sanat Merkezleri BİLSEM sonuçları belli oldu

Özel yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla MEB tarafından 14 Şubat tarihinde gerçekleştirilen BİLSEM sınav sonuçları açıklandı. BİLSEM sonuçları hakkında detaylı bilgi haberimizdedir.

Bilim ve Sanat Merkezleri BİLSEM sonuçları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Seçme Sınavı 14 Şubat'ta gerçekleşti. Yurt içi 219 sınav merkezinde ve KKTC'de gerçekleştirilen ve saat 10.00'da başlayan BİLSEM'lere Öğrenci Seçme Sınavı için 118 bin 609 öğrenci başvurdu. İlköğretim 3'üncü sınıf öğrencileri için 40 sorudan oluşan dört seçenekli soru kitapçığı hazırlandı ve sınav 60 dakika sürdü. 4'üncü sınıf öğrencilerinden ise çoktan seçmeli 50 soruyu 75 dakikada çözmeleri istendi. Sınavların tamamlanmasının ardından adaylar BİLSEM sonuçları ne zaman yayınlanacak? Sorusuna yanıt aradılar. Milli Eğitim Bakanlığı adayları bekletmeyerek BİLSEM sonuçlarını erişime açtı. Sonuçların açıklanmasıyla öğrenciler sonuçlarını kontrol etme fırsatına erişti. BİLSEM sonuçlarını haberimizde yer alan bağlantıda görebilir, BİLSEM ile ilgili detaylı bilgiyi haberimizin devamında bulabilirsiniz.

**

_2016 BİLSEM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ_**

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar. Ülkemizde özel yetenekli öğrenciler için en kapsamlı eğitim modeli “Bilim ve Sanat Merkezleri”dir. Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen sınıf seviyesine ve uygulama takvimine göre yapılmaktadır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk defa merkezi sınavla 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinden öğrenci seçimi yapılmış yeterli performans gösteren öğrenciler bireysel değerlendirmeye alınmışlardır.

2015-2016 eğitim öğretim yılında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinden olacaktır. Ancak bu yıl ilk defa 1. ve 2. sınıflar ile 3. ve 4. Sınıflar için merkezi sınavlar farklı tarihlerde yapılacaktır. İllerde bilim ve sanat merkezlerine yerleştirilecek öğrencilerin tanılama süreçleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere “İl Tanılama Sınav Komisyonu” oluşturulacaktır. İl tanılama sınav komisyonu özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında bilim ve sanat merkezi müdürü/müdürleri, rehberlik ve araştırma merkez müdürleri olmak üzere en az 3, en fazla 7 üyeden oluşturulacaktır. Oluşturulan bu komisyon Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan takvim doğrultusunda iş ve işlemleri yürütmekten sorumlu olacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler