HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahar dönemi AÖL kayıt işlemleri sona erdi

Güz dönemi AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler Bahar dönemi AÖL kayıt işlemlerini tamamlamadı. AÖL sitesindeki açıklamaya göre AÖL kayıt yenileme 13 Mart'ta sona erdi.

Bahar dönemi AÖL kayıt işlemleri sona erdi

Öğrencilerin merakla bekledikleri AÖL sınav sonuçları konusunda müjdeli haber geldi. AÖL sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden açıklandı. Öğrenciler sonuçların erişime açılmasının ardından MEB sitesine adeta akın ettiler. Soru ve cevapların yayınlanmasının ardından öğrenciler sonuçlar hakkında ortalama bir fikre sahip olma fırsatı bulsalar da kesin sonuçların açıklanması öğrencilerin rahat bir nefes almasını sağladı.

AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye koyuldu. AÖL resmi sitesinden gelen açıklamaya göre:

''Açık Öğretim Lisesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı II. dönem kayıt yenile işlemleri başladı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 16 Şubat – 06 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Hatalı işlem yapmamak için kayıt yenileme kılavuzunu mutlaka okuyunuz.'' denildi ancak yoğunluk nedeniyle AÖL resmi sitesi yeni bir duyuruda bulundu ve kayıt işlemlerini 13 Mart'a kadar uzattı.

AÖL sınav sonuçları hakkında AÖL resmi sitesinde yer alan iş takviminde Güz dönemi AÖL sınav sonuçlarının 13 Şubat 2015'te açıklanacağı belirtilmişti.

Sınav İtirazları

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.

SINAVA NASIL HAZIRLANABİLİRİM?

- Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.

- Kitap Dağıtım Merkezlerinden aldığınız Açıköğretim Okulları ders kitapları (ders notları) ile hazırlanabilirsiniz.

- Daha önceki Açık Öğretim Lisesi sınavlarında çıkmış soruları gözden geçirebilirsiniz.

- Online testlerimizden çalışabilirsiniz.

- İnternet TV ya da İnternet Radyomuzu takip edebilirsiniz.

- Web sayfalarımızda bulunan kitap içeriklerini bilgisayarınıza kaydedip, hazırlanabilirsiniz.

- Bazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Açıköğretim Okullarında okutulan bazı dersler için kurs düzenlemektedirler. Sizin için açılan bu kurslara katılarak hazırlanabilirsiniz.

- Unutmayınız ki bu sınavların telafisi, örgün eğitimde olduğu gibi mümkün değildir. Bu nedenle lütfen bu sınavlara girmenizi engelleyebilecek unsurlara dikkat ediniz. Sınavda mutlaka Sınav Giriş Belgeniz ile geçerli bir kimlik belgenizi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinizde olmalısınız. Aksi takdirde bu nedenlerden dolayı sınava alınamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınav esnasında da cevap kâğıdınızın çevrenizdekiler tarafından görülmediğinden emin olunuz. Sınavlarınızın optik okuyucularda değerlendirmeleri yapılırken aynı zamanda kopya analizi de yapılmaktadır.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI

- Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

- Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

- Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

- Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması,

- Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

- Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

- Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

- Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),

- Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,

- Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler