HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEB'den flaş SBS açıklaması

MEB’in ‘SBS’de yürütmenin durdurulması’na itirazı reddedildi.

MEB'den flaş SBS açıklaması

MEB’in ‘SBS’de yürütmenin durdurulması’na itirazı reddedildi. 1.1 milyon öğrencinin puanları tekrar hesaplandı. 4 öğrencinin puanının bir üst, 99’unun ise alt puanlı bir okula yettiği ortaya çıktı.

Öğrencileri mağduriyet yaşamamaları için düşük puanlı okula göndermeyecek olan bakanlık, yüksek puanlı bir üst okula gitmesi gereken öğrencileri ise aileleriyle görüşerek talebe göre yerleştirecek. Bu öğrenciler için hak ettikleri okullarda ek kontenjan açılacak.

2013 yılında son kez yapılan SBS yerleştirme sonuçlarının iptal edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara Bölge İdareMahkemesi’ne yaptığı itiraz reddedildi. Kararın ardından acil koduyla toplanan bakanlık birimleri, jet bir adımatarak SBS’ ye giren 1 milyon 112 bin öğrencinin sınav sonucunu tekrar değerlendirdi. 4 öğrencinin puanının bir üst okula, 99 öğrencinin ise bir alt puanlı okula yettiği belirlendi.

YANLIŞ HESAPLANDI

Geçen yıl son kez yapılan 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) sonuçlarının açıklanmasından sonra bazı öğrenciler, yabancı dil alanında puanlarının yanlış hesaplandığı şikâyeti ile Milli EğitimBakanlığı’na başvurmuştu. Bakanlığın yaptığı incelemenin ardından 718 öğrencinin Fransızca ve Almanca alanlarında yaptığı soruların yanlış hesaplandığı ortaya çıkmış, bu öğrencilerin sınavları yeniden değerlendirilmişti. CHP İstanbu lMilletvekili Aydın Ayaydın’ın açtığı yürütmeyi durdurma başvurusu üzerine Ankara 18. İdareMahkemesi 15 Ocak’ta 1milyon 112 bin adayın sınav sonucunun yeniden değerlendirilmesini kararlaştırmıştı. MEB, Ankara Bölge İdareMahkemesi’ne yaptığı itirazda kararın onaylanması halinde 1milyondan fazla öğrencininmağdur olacağını belirtti. Ankara Bölge İdareMahkemesi, bakanlığın yaptığı itirazı reddetti. Bakanlık bürokratları itirazın reddedilmesi üzerine acil olarak toplandı. Daha önce itirazın reddedilmesi halinde yapılacakları belirleyen bakanlık, son SBS’ye giren 1 milyon 112 bin öğrencinin puanını yeniden hesapladı.

103 ÖĞRENCİYE SÜRPRİZ

Sıralamayı yeni puanlara göre tekrar hazırlayan bakanlık, sonuçlara göre 4 öğrencinin yüksek puanlı bir üst okula, 99 öğrencinin ise düşük puanlı bir alt okula yerleşmesi gerektiğini tespit etti. Öğrencileri mağduriyet yaşamamaları için düşük puanlı okula göndermeyecek olan bakanlık, yüksek puanlı bir üst okula gitmesi gereken öğrencileri ise aileleriyle görüşerek talebe göre yerleştirecek. Bu öğrenciler için hak ettikleri okullarda ek kontenjan açılacak.

MEB: 6 AY SONRA KARAR VERİLMESİ ANLAMLI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, “Karardan etkilenen öğrencilerle iletişime geçilerek, talepleri olması durumunda tercihleri doğrultusunda işlem yapılacağı kendilerine bildirilmiştir” denildi. Açıklamada, “Dava konusu işlemin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesinden sonra yürütmeyi durdurma kararının verilmesi ve kararın bakanlığımıza ulaşmadan basın-yayın organlarında yer alması son derece anlamlıdır” ifadesine yer verildi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler